2 859 1

Защо да ядем тиква за закуска

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено ние я консумираме за десерт или самостоятелно.

В България, най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка, обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от Foodpanda.

Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

1. Мъфини от тиква- Все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

2. Френски тост с тиква- Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

3. Овесени ядки с тиква- Това е най- лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

4. Крем карамел с тиква- Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем- карамел с парченца тиква.

България


Още по темата

  • Хапвайте тиквени семки

    Хапвайте тиквени семки

    В Китай тиквени семки са известни като "император на градината", пише в. "24 часа". За много народи те са символ на здраве и ...
    29.10.2016
    6 945
    2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ГОЙКО
    Отговор
    1 07:44  22.10.16
    УНИКАЛНИ СА.

Напиши коментар:


Публикувай