1 520 1

Фокусът с парите за здраве за 2017 г.

Стефанаки Йоанис

Няма нито един лев увеличение на бюджета на НЗОК за тази година. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

Тези 160 милиона лв., които се декларират, са разпределени така в бюджета на НЗОК, че идеята за натоварването на извънболничната помощ, за увеличаване на нейната значимост, по този начин за спестяване на средства от скъпоструваща болнична помощ, изобщо не кореспондира с тези идеи. Няма нито един лев увеличение в сравнение с 2016 г. Това посочи д-р Венцислав Грозев. Според него всичко отива в т.нар. "резерв" и никой не знае впоследствие къде отиват парите, сиреч могат да се прехвърлят от параграф в параграф и затова БЛС даде своето предложение за бюджет.

Ние сме го изпратили на всички парламентарно представени партии, на Комисията по здравеопазване, тази по финанси и бюджет към нашето Народно събрание. Смятаме, че това предложение е изключително балансирано и изпълва със съдържание идеята за реформа, посочи председателят на БЛС.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мухал
    Отговор
    1 09:38  27.10.16
    Кукли на конци не ми се слушат,хора които ги интересуват единствено парите немат место в политиката.Защо позволи факита на КТБ,килко е пребрал,вън

Напиши коментар:


Публикувай