Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 14:30 2 729 0

90-годишна пътешественичка показа какво означава да живееш на пълни обороти

  • 90-годишна-
  • пътешествия-
  • свят

Баба Лена от Русия покори света

90-годишна пътешественичка показа какво означава да живееш на пълни обороти - 1
Снимка:Shutterstock

Казват, че след 50-годишна възраст животът тепърва започва, и точно това доказва баба Лена, пътешественичка от Русия, която вече е обиколила половината свят и няма намерение да спира. Голямата раница и море от положителни емоции са с нея навсякъде - от Виетнам до Германия.

Запознайте се с вдъхновяващата историята на тази енергична баба с младо сърце и безкраен ентусиазъм - баба Лена от Красноярск е на 90 години, но пътува активно вече 7 години. На 83 г. баба Лена решава да покори света.

„Просто решила и го направила”, разказва Екатерина Папина, която се запознава със старата жена във Виетнам. В един от ресторантите.

"Видях една стара дама, която седеше на масата и се опитваше да обясни на сервитьора, че иска да си поръча не прекалено пикантна храна," – спомня си Екатерина.”Реших да отида и да й помогна. Започнахме да си говорим. Оказа се, че баба Лена е дошла във Виетнам ... сама. На 89-годишна възраст. Меко казано - бях изумена!”

За да може да пътува два пъти в годината, бабата не само отлага пенсионирането си, но и продава цветя, които сама отглежда в дома си.

Всяка година тя ходи в Карлови Вари за 3 седмици, за да се лекува, а след това отива на следващото си пътешествие. Тя пътува навсякъде с голяма раница, в която носи всичко необходимо.

"Разбира се, носенето й е трудно, но абсолютно навсякъде има хора, които й помагат. Това е просто нереална бабка! Жизнерадостна и пълна с ентусиазъм! "- споделя емоциите си от срещата с нея Екатерина.”Толкова отворен към всичко ново човек рядко се среща, особено на тази възраст.”

„Баба Лена има една мечта: иска да лети до Италия и до Израел. И аз не се съмнявам, че ще го направи. Тази баба е истински пример за жизненост, смелост и оптимизъм.”

В последния ден преди да си тръгне от Муйне баба Лена споделила с Екатерина своите съвети:

1. Родете си второ дете. "Едно дете – нищо не е!"

2. Мечтайте. "Когато мечтая, всичко винаги се сбъдва!"

3. Никога не търпете нещо, от което се чувствате зле.

4. Не се страхувайте, приключенията сами намират смелите.

5. Пътувайте.

6. Навсякъде има добри хора, които винаги ще ви помогнат.

7. Благодарете! Просто бъдете благодарни за всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА