1 765 0

Магията на гювечето...

Венцислав Михайлов

 

Със застудяването идва и магията на гювечето.... Нужно е малко време и мързел малко повечко.

Какво да вземем от хладилника?

6-7 бр. картофи

250 гр. шунка или колбас

250 гр. топено сирене

5 кисели краставички

Сол на вкус

Черен пипер

Зехтин (масло или олио)

Връзка пресен магданоз или малко босилек

Какво да правим?

Обелете картофите. Нарежете ги на кубчета и поръсете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте ги.

Нарежете шунката на лентички или както желаете. Киселите краставички нарежете на малки кубчета. Принципно, те не са задължителни, но определено, ще придадат свежа нотка на ястието. Нарежете топеното сирене на малки парченца или колелца.

В гювечето сипете малко олио или зехтин, за да може дъното и стените на съда да се намаслят. Това може да се направил и с масло. На дъното на гювечето сложете малко картофи.

След това, топено сирене, краставички, шунка, пак картофи и т.н., докато гювечето се напълни.

Напълнете всичките гювечета, сложете им капачетата и право във фурната. Печете на 220-250 градуса, докато картофите се изпекат.

Когато това стане, извадете гювечетата от фурната, махнете капаците и поръсете с настърган кашкавал. Връщаме ги за кратко във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Поднасят се украсени с магданоз или босилек. Добър апетит. 

България


Напиши коментар:


Публикувай