30 Октомври, 2016 16:06 2 749 0

Слънчево през ноември

  • слънце-
  • зима-
  • дестинация-
  • почивка-
  • плаж-
  • ноември

9 дестинации за слънце през ноември

Ноември може да бъде чудесен месец, ако решите да потърсите малко зимно слънце. По това време няма училищни ваканции, плажовете, хотелите и самолетите не са толкова натоварени, а на много места се предлагат примамливи отстъпки в периода преди коледната лудница. Ето кои дестинации за ноември предлагат в британския „Телеграф”:

Малта

Макс. температура: 20 ° С

Често отхвърляна като безинтересна дестинация в Средиземно море, Малта има с какво да ви изненада. Намират се удобни хотели в Сейнт Джулианс и Слиема, а в Ла Валета, чиито огромни стени пазят усещането за средновековно величие, ще намерите изобилие от исторически забележителности.

Тенерифе

Макс. температура: 21 ° С

Канарските острови са най-сигурната възможност за зимно слънце в Европа, темепратурите рядко падат под 20 ° С. Тенерифе, най-големият остров на архипелага, е известен с плажните хотели на Коста Адехе и Плая де лас Америкас. Но също там можете да се насладите на величието на вулкана Тейде и прекрасните пешеходни пътеки към върха, както и на превъзходните ресторанти в столицата Санта Круз.

Лос Анджелис

Макс. температура: 22 ° С

Вторият по големина град в Америка със сигурност предлага чудесно време, тъй като температурите рядко се отклоняват от 22-25° С . Лос Анджелис, разбира се, е метрополис със забележителности - Холивуд гъмжи от барове и звезди, Музеят за съвременно изкуство е смайващ, а Санта Моника е рай за любителите на плажни удоволствия.

Маракеш

Макс. температура: 22 ° С

Не е нужно да сте на плажа, за да се насладите на слънце през зимата. Маракеш е доказателство за това. Този легендарен град, разположен на юг от планината преди пустинята Сахара, е смесица от засукани пазарни улички, традиционни марокански къщи с градини и епична ислямска архитектура, всички обвито в северноафриканска митология. А температурата почти никога не пада под 20 ° С в периода между октомври и март.

Южна Австралия

Макс. температура: 24 ° С

Макар и засенчен от славата на Нов Южен Уелс и Западна Австралия, южният щат има повече от достатъчно атракции, за да запълни една почивка. Столицата Аделаида е град на изкуството и културата, Кенгуру Айланд е рай на дивата природа, а в долината Бароса се произвеждат прекрасни вина.

Флорида

Макс. температура: 27 ° С

Прякорът "Слънчевия щат" казва всичко. С целогодишни температури над 20° С  Флорида е дестинация, където животът тече на плажа. Там ви очакват над 2000 км брегова линия, върху която са разположени ключовите градове на щата - Маями, Форт Лодърдейл и Джаксънвил. Вътрешността на Флорида също е приятна – и по-точно Орландо и неговите тематични паркове.

Куба

Макс. температура: 28 ° С

Куба отдавна е сигурна възможност за зимно бягство благодарение на широките плажове на северния й бряг, в близост до Хавана - град, изпълнен с романтична испанска архитектура. Варадеро е по-малко познат и е подходящ за семейства.

Антигуа

Макс. температура: 30 °

Равна и ниска, за разлика от своите скалисти и вулканични карибски „колеги” , Антигуа е мечтана дестинация - с 365 плажа, по един за всеки ден от годината, както твърдят местните. Хотелите покрай тези пясъчни ивици са чудесни убежища за бягство от европейската зима. Островът се радва на температури от 30 °, когато в Европа са най-студените месеци, и е в сух сезон от декември до май.

Дубай

Макс. температура: 31 ° С

Има няколко причини, поради които най-лъскавото от Обединените арабски емирства, е станало такъв рай за желаещите да избягат от европейската зима – архитектурната амбиция на хотели, като Бурж Ал Араб, топлите пясъци на плажа Джумейра, модерните барове и заведения за хранене и изгодните стоки, които се предлагат в огромните търговски храмове като Мола на Емирствата. Но основната причина е дневната топлина, неизменно около и над 30C.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА