2 827 0

Броколите подмладяват

Броколите подмладяват
Снимка: shutterstock.com
Иво Стойнев

Има храни, които имат подмладяващ ефект. Това, според изследване на Вашингтонския университет, са авокадото, броколите и краставицата, пише Daily Mail. Според изданието, никотинамид мононуклеотид (НМН) забавя влошаването на функцията на черния дроб и очите. Също така помага и срещу намаляването на костната плътност и забавянето на метаболизма.

Тези храни помагат и срещу загуба на енергия, която именно се счита за основна причина при стареенето на тялото.

До този извод специалистите стигнали, след като тествали съставката с възрастни мишки, за да разберат дали ще успее да забави процеса на физическо остаряване и същевременно да ускори метаболизма им до нивата на доста по-младите екземпляри.

След разтварянето ѝ във водата им за пиене, тя навлизала в кръвта в рамките на три минути и се превръщала в никотинамид аденин динуклеотид (НАД) – основен елемент при произвеждането на енергия.

„Намерихме начин да забавим влошаването на физиологичното състояние у възрастните мишки. Това означава, че те имат метаболизъм и енергийни нива като тези на младите мишки“, казва авторът на проучването професор доктор Шиничиро Имаи от Вашингтонския университет.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай