1 Ноември, 2016 00:31 3 433 0

Броколите подмладяват

  • броколи-
  • авокадо-
  • краставица-
  • подмладяване-
  • съставки-
  • енергия
Броколите подмладяват - 1
Снимка: shutterstock.com

Има храни, които имат подмладяващ ефект. Това, според изследване на Вашингтонския университет, са авокадото, броколите и краставицата, пише Daily Mail. Според изданието, никотинамид мононуклеотид (НМН) забавя влошаването на функцията на черния дроб и очите. Също така помага и срещу намаляването на костната плътност и забавянето на метаболизма.

Тези храни помагат и срещу загуба на енергия, която именно се счита за основна причина при стареенето на тялото.

До този извод специалистите стигнали, след като тествали съставката с възрастни мишки, за да разберат дали ще успее да забави процеса на физическо остаряване и същевременно да ускори метаболизма им до нивата на доста по-младите екземпляри.

След разтварянето ѝ във водата им за пиене, тя навлизала в кръвта в рамките на три минути и се превръщала в никотинамид аденин динуклеотид (НАД) – основен елемент при произвеждането на енергия.

„Намерихме начин да забавим влошаването на физиологичното състояние у възрастните мишки. Това означава, че те имат метаболизъм и енергийни нива като тези на младите мишки“, казва авторът на проучването професор доктор Шиничиро Имаи от Вашингтонския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА