1 Ноември, 2016 08:33, обновена 1 Ноември, 2016 16:03 2 917 9

Пръстовите отпечатъци в болниците - задължителни от днес

  • болници-
  • пръстови отпечатъци

Лекарите се опасяват, че в началото ще има сериозни струпвания на хора

От днес пръстовите отпечатъци в болниците стават задължителни. Всички пациенти, които влизат в лечебните заведения, трябва да се регистрират с така наречения пръстов идентификатор. Tака ще се регистрират медицинските грижи, които получаваме.

Системата беше въведена пробно още през лятото в няколко болници. Лекарите се опасяваха, че в началото системата ще доведе до сериозни опашки.

Други се страхуваха, че с взимането на пръстов отпечатък ще се злоупотребява с лични данни. От Здравното министерство обаче уверяват, че такава опасност няма.

Ако пациент откаже да се идентифицира с пръста си при постъпване в болница, той ще трябва да заплати за алтернативен метод на регистрация.

Какъв ще бъде той, ще реши Здравната каса, след като се събере достатъчен брой лица, които не желаят да се идентифицират посредством своите пръсти.

"Към момента пациентите, отказали да дадат отпечатък, са около стотина", съобщи здравният министър. Петър Москов обяви, че в новата система за идентификация с пръстов отпечатък вече са се регистрирали 300 000 здравно осигурени.

Той заяви, че не се отказва прием на тези, които не дадат отпечатък. На мястото пристига екип на районната здравна каса, който удостоверява, че те наистина са приети в лечебното заведение.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ПОРЕДНОТО БЕЗАКОНИЕ . ЕТО ЗАТОВА СЪДЯТ БЪЛГАРИЯ А ПЛАЩАМЕ НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА .
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Това че ти не четеш и респективно не познаваш закона,не значи че той не съществува

    Коментиран от #6

  • 3 Бидона

    0 0 Отговор
    Закона е за бедните!Богатите правят каквото си искат докато не стане революция и не се появят други богати! Кръговрат!
  • 4 Тодоров

    0 0 Отговор
    Какво ще стане, ако посетя болница по здравословен проблем и откажа пръстов отпечътък. Няма да ме лекуват или какво ? Плащам редовно здравни осигуровки и последните 5 години не съм влизал в болница. А тези идиоти от здравното министерство начело с Министъра нека на някое индианско племе да обясняват, че нямало опасност от злоупотреба с пръстовия отпечатък и личните данни. След като има база данни за сравнение във всяко лечебно заведение, кражбата на лични данни и злоупотребета с тях са напълно възможни. Да не коментирам, че някои от най-големите болници са вече турска/еврейска собственост и по тези данни много бързо се прави един списък на бедни/богати пациенти. Но нали некадърниците-администратори от здравеопазването, като не можаха да измислят и приведат в действие смислена здравна реформа, се напънаха и из...ха най-долното незоконово решение за нарушение на правата на отделния човек и неприкосновеността на личните му данни. Нека отсега Бойко Борисов и протежето му Лукарски заложат в бюджета за 2017 г. разходи на ДЪРЖАВАТА за загубени дела в Страсбург във връзка с това идиотско решение.
  • 5 Инвалида

    0 0 Отговор
    Аз като съм без ръце какво си правя?
  • 6 на коня под опашката

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Оххх, предницата ми не различава българското от унгарското знаме, за закон ми говори!
  • 7 престъпници

    0 0 Отговор
    ето какво трябва да се направи или целия народ да се вдигне да спре това безумие http://bultimes.bg/eto-kak-moje-da-se-oturvem-ot-prustovite-otpechatatsi-na-psihopata-moskov/
  • 8 бат Слави

    0 0 Отговор
    Що не ни закачат по една таблка за ухото
  • 9 Четящ

    0 0 Отговор
    Първо ни регистрираха телефоните, уж да хващали престъпниците, а те са проследяващи устройства. Камери на всяка улица и сграда, от телевизорите и компютрите ни гледат, слушат и проследяват т.е. Биг брадър навсякъде. В началото дори не казваха, че можеш да откажеш пръстовия отпечатък, а сега - с половин уста. Плашат, че отказалите ще си заплащат лечението, което противоречи на Закона за здравно осигуряване /най-малко/, т.е. щом няма да ме лекуват, да ми върнат здравните осигуровки! Още повече, че в Становище на КЗЛД № П-1425/2016 г., регистрацията може да стане с лична карта. Следва чип в личните документи, задължителни безналични плащания и накрая чип в тялото, с който да ни контролират изцяло, дамгосани като добитък.