Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 11:06 1 278 0

Над 200 регистрирани случаи на Зика в Германия

  • зика-
  • вирус-
  • германия-
  • бебета-
  • заразени-
  • здраве

Разпространението на вируса бе придружено от случаи на новородени бебета с микроцефалия

Над 200 регистрирани случаи на Зика в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Над 200 случаи на заразени с вируса Зика са били регистрирани в Германия през изминалата една година, съобщи ДПА, позовавайки се на института Роберт Кох (RKI).

Вирусът се разпространи в повече от 60 страни в световен мащаб, сред които и европейски такива. Бумът му започна през май 2015 година в Латинска Америка.

Германските здравни власти разкриха, че огромна част от заразените с него са пътували до зони в епицентъра на разпространението му.

Медиците посъветваха бременните жени да се консултират със своя лекар, преди да отпътуват за страните, които са най-засегнати от Зика.

Разпространението на вируса през последните месеци бе придружено от случаи на новородени бебета с микроцефалия – вродена малформация, при която обиколката на главата на бебето изостава двукратно под нормата за съответната възраст.

Директорът на Световната здравна организация Маргарет Чан заяви, че за съжаление учените все още нямат отговори на много важни въпроси. Тя добави, че експертите все още търсят начини да се справят с вируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА