Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 09:14 1 015 0

Пръстовият отпечатък в болниците - проблем или удобство?

  • пръстовият отпечатък-
  • болниците-
  • проблем-
  • удобство

Коментират директор на болница и бивш здравен министър

Пръстовият отпечатък в болниците - проблем или удобство? - 1

„С пръстовия отпечатък приемът в болниците става по-бързо. Първоначалната регистрация е влизане в системата от база данни, а хоспитализирането и дехоспитализирането отнема няколко секунди. На ден през нашата болница минават средно по 100 човека, които постъпват за лечение и се изписват също по толкова души. Това са по 2500 души месечно”, обясни по Нова телевизия д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна“- София. Коментарът му бе по повод хаоса, който настъпи в болниците заради въвеждането на пръстов отпечатък за прием на пациенти или изписване от лечебните заведения.

По думите на д-р Славчо Близнаков, когато са започнали да пробват системата през месец юли, също са имали затруднения.

„Проблемът с пръстовия отпечатък е доста преекспонирана. Аз твърдя, че това, което се прави сега, няма да има никакъв ефект. Идеята, която се лансира от министерството e, че така ще спрат течовете, а на нас ни трябва метод, по който физически да докажем, че те са там. Първо беше да се чекират с карти, за да докажат, че наистина са там. Сега са пръстовите отпечатъци, следващата година може да сложим и ирисова диагностика”, коментира Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА