1 456 1

Киселото зеле ни предпазва от рак

В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство, заяви проф. Донка Байкова

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза по БНТ диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

„Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично“, обясни проф. Донка Байкова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:08  04.11.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай