6 763 4

6 причини, поради които мъжете предпочитат по-зрели жени

Защо мъжете залитат по по-зрели жени

6 причини, поради които мъжете предпочитат по-зрели жени
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Да излизаш с по-зряла жена напоследък става все по-модно и атрактивно сред младите мъже. Това го доказват редица примери както от звездния живот на холивудските знаменитости (Деми Мур, Робин Райт и др.), така и от живота на обикновените двойки. Навярно се чудите какви могат да бъдат причините един млад и чаровен мъж да избере за своя интимна партньорка по-възрастна от него жена. Не, не са парите. Или поне не само те. Да видим какво сочи статистиката:

Повече опит

Мъжете са наясно, че зрелите жени със сигурност знаят какво точно искат не само в леглото, но и в живота. Те са по-опитни и всеотдайни и знаят как да напътстват мъжа под завивките. Наясно са с факта как да доставят удоволствие не само на себе си, но и на партньора си. С една дума – има на какво да се научат от тях. А това го желае всеки един млад и все още недостатъчно опитен и зрял мъж.

Зрялост

Истината е, че колкото една жена е по-зряла, толкова повече мъже е имала тя в живота си. Съответно тази жена има по-богат опит не само в леглото, но и в подхода и отношението си към мъжа. Определено една жена на 40, натрупала достатъчно любовен опит зад гърба си, ще привлече много повече един мъж, който знае какво иска, отколкото едно неопитно момиче на 20.

Увереност

Опитът в живота на една жена се гради върху нейните години. Увереността пък идва с опита. А мъжът, също като жената, търси сигурност. Затова той обича любимата до него да е самоуверена и способна, да знае какво иска от живота и как да го постига.

Финансова стабилност

Срещите с тези дами са интересни. Те водят смислен разговор и не се притесняват да нарушат правилата, плащайки сметката. Ясно е, че колкото по-зряла е една дама, толкова по-голяма е вероятността тя да е понатрупала някакво прилично благосъстояние, да има стабилна професия или да се е постарала да развие и изгради баланс както в личния си живот, така и на работното си място.

Образът на майката

Според мнението на психолози мъжете идеализират майките си. Затова на подсъзнателно ниво те търсят в партньорката си сходни с техните майки черти - както външни, така и на характера. Закрилата и опората, която синът е получавал от своята любяща майка, сега той открива у по-зрялата си половинка.

Чертите на лицето

Според статистиката мъжете, които биват привлечени от по-зрели жени, са привлечени от по-женствените черти на лицето на по-възрастната от него жена. Същото се отнася и за формата на тялото – с годините то придобива повече женствени извивки, което действа като магнит за много мъже. Според мъжете по-зрелите жени са грациозни и елегантни с техните видими, чаровни бръчици. Не се натрапват От личен опит жените знаят, че натрапването от тяхна страна отблъсква мъжете. С времето те осъзнават това и започват да се отнасят с по-голямо разбиране към необходимостта на мъжете от повече свобода. Именно това отношение на жените към мъжете ги прави по-ценени от мъжете, и ги прави още по-привлекателни, желани и обичани дами.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тук там
  Отговор
  1 14:34  03.11.16
  Е Гришо да ви обясни що лющи все дърти кози! Нещата са ментални и отдавна установени и описани, като Едипов комплекс, другото са глупави оправдания за пред обществото. Пропуснали сте обаче да кажете, че връзката с такава жена може сериозно да увреди психиката на младия мъж, медала има и дрга страна! Да не говорим, че е меко казано жалка картина майка и "син" любовници ;)
 • херувим
  Отговор
  2 16:10  03.11.16
  г-це Венелина, вие изброихте 6 причини, а аз бих могъл да изброя 1006 причини да избера по-млада!
 • моро
  Отговор
  3 18:19  03.11.16
  Всичко е индивидуално. Има момичета на по 25 дето са по-зле от 45-годишна добре гледана жена.

  Коментиран от #4

 • Иван
  Отговор
  4 20:05  03.11.16

  До коментар #3 от "моро":

  Когато бях млад, обичах да бъда с по-възрастни от мен жени заради приказката "кака да те отрака". Но сега на средна възраст, се занимавам с наборките само защото вече не мога да забия някоя млада. Факт и си го признавам.

Напиши коментар:


Публикувай