2 187 11

Системата с пръстов отпечатък в болниците се срина

Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена

Анжелина Димитрова

Спряха временно системата за регистриране в болница чрез пръстов идентификатор. Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса.

От Здравната каса коментираха още, че в момента се извършва архивиране на данните на болниците и че до края на деня пациентите ще се приемат така.

Тази нощ системата е сигнализирала, че е препълнена и екип от фирмата, която я поддържа, e започнал да работи по отстраняването на проблема.

Към момента пациентите могат да постъпват и да бъдат изписвани от лечебните заведения чрез лични карти.

Факти.бг припомня, че новата регистрационна платформа стана задължителна при постъпване в болница от началото на този месец. По данни на Здравната каса над 300 000 пациенти са се регистрирали чрез своя пръстов отпечатък, а отказалите да го направят били по-малко от 100 души.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 11:52  03.11.16
  Аман от простотия и продажни....
 • Peter
  Отговор
  2 11:59  03.11.16
  Фирмата некадърник е Стемо. Тяхната оферта е била около 4 пъти по-скъпа от конкурентнатата, но са ги избрали заради "по-доброто" техническо решение....да им имам решенията
 • дасдасд
  Отговор
  3 12:20  03.11.16
  Не, че съм против управляващите ама нямали си шеф този измислен министър... Това ли беше най-наложащото нещо в здравеопазването. И къде е шефа на този дето въвежда такива простотии. Няма ли последици от простотията.. Или нашия министър председател е простак и не може да види простотията ? някой да даде мнение. Като си некадърен измитай се ! няма ти търпим глупащината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • onq s konq
  Отговор
  4 12:32  03.11.16
  Напълно поткрепям решението да има пръстов отпечатак ! Все пак сме в 21 ви век а не като рашъните в 17 ти !!!

  Коментиран от #6


 • Тасков
  Отговор
  5 12:38  03.11.16
  А отпечатъците в личните карти за какъв чеп са само да ги питам, щом не можем да ги използваме?

  Коментиран от #7

 • валето
  Отговор
  6 13:22  03.11.16

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Чудиесно? Тогава искренно ти пожелавам да ти източат данните от системата да ти оберат парите от кредитните карти и да ти натресат фалшив договор примерно към Теленор, който да те търсят да плащаш, понеже си си меко казано тотален фен на простотиите, нищо че си акъллия и проамериканофен, но има неща просто са опасни за живота...тоталното предаване на лична информация на системвата, държавата и хакери! дано сес бъдне, тогава ще те видим какво ще коментираш ако изцобщо ти е до това!
 • валето
  Отговор
  7 13:28  03.11.16

  До коментар #5 от "Тасков":

  Как за какъв бе? За какъвто бе и смяната на предните с настоящите лични карти. за да захлебват клатикрачметата на канцеларийките в МВР щатовете там по гишетата и да имат тлъсти заплатки - за нищо друго! за какво тая държава върви към погибел от 8 века насам? Заради тлъсти паразити на кокал и яка блюрокрация. заради нищо друго - другото са вредните последици.
 • бббббб
  Отговор
  8 13:42  03.11.16
  Тази информация се ползва от чуждите служби ,с които сме партньори.Как иначе да ти вземат отпечатъците по-друг начин.В полицията не могат защото има закон и правила как става това.И после ще ги скъсаш от жалби.А, така замаскирано към здравеопазването всеки сам се реди на опашка да си даде отпечатъка. Току виж след време някой ,който е излизал извън страната в САЩ /примерно/ да не бъде допуснат отново.Или обявен за издирване от някъде в ЕС да бъде открит за место пребиваването си.
 • jambazina
  Отговор
  9 18:12  03.11.16
  Хак атак на рашънските ватници
 • КойКаквотоКазва
  Отговор
  10 20:45  03.11.16
  Съгласен съм с голяма част от коментиращите. Загубата за едни е печалба за други. Който не иска да губи някъде, да не отива там. Има страни където не се въвеждат безмислени хай-тек ноу хау-та, ама не са модни и лъскави.
 • ме не зе
  Отговор
  11 23:29  03.11.16
  Пъръстовите отпечатъци, ще спрат ли болниците на ужасите, където изрязват хора без нужда ей така на конвейер!? Какво, ще промени, товя че някой с риск да му откраднат идентичността го приемат в болница, след като там после го окепазят само и само някакви алчни същества, които не мога да наричам вече доктори и лекари искат да изсмучат, усвоят и откраднат едни пари!? За това трябва да мисли здравния министър това да се пресече. Лекар лекара разследва гарван гарвану око не вади и машината на ужаса мели ли мели хора. Тоя здравен министър е пълна скръб и вместо да си го признае той "реформира" какво реформираш ве министре само хаос създавате и батака става още по пълен.

Напиши коментар:


Публикувай