4 422 0

Влезте във форма само за петнадесет минути

Упражнението ски клек укрепва, тонизира и повдига

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Всяка жена иска да изглежда добре и да има стегнато дупе и оформени крака. Не всяка обаче има време да се отбие до фитнес залата. Има и лесен начин да постигнете това.

Упражението ски клек заздравява и тонизира мускулите на долната част на краката и прасците, и повдига дупето, казва фитнес инструкторката Надя Феъуедър.

Инструкции за упражнението:

Застанете с крака, разтворени на ширината на раменете, кръстосайте ръце пред гърдите и приберете корема. Клякайте, като си представяте, че сядате на нисък стол. Придържайте задните си части навън. Опитвайте да повдигнете палците на краката от пода при всеки клек.

Върнете се в изходна позиция. Повторете пет до десет пъти, задръжте 30 секунди при последния клек.

С какво да се храним

Храните, съдържащи средноверижни триглицериди (познати сред спортистите с английската абревиатура МСТ) - наситени мазнини, които помагат на тялото да изгаря калории и подобряват метаболизма - са по-лесноусвоими за храносмилателната система.

Кокосовото масло е най-добрият естествен източник на МСТ, но можете да ги намерите и в пълномаслено непастьоризирано сирене, включително пармезан, както и в органичното безсолно масло.

МСТ се обработват директно от черния дроб и имат способността да променят положително метаболизма на организма.Напиши коментар:


Публикувай