Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 21:45 2 090 0

Нещо повече от кафе

  • иец-
  • сихре-
  • кафе-
  • изложение

Асоциацията на българските баристи за новите техники и сортове кафе на СИХРЕ

Нещо повече от кафе - 1

В последно време въпросът "какво кафе искаш" не е същият за хората, които обичат ароматната напитка. Разнообразието от марки, които вече са достъпни в различни магазини, изправя човек пред дилемата дали да купи нещо, което познава,или да посегне към различното, което може да предложи пътешествие за сетивата му.

В България Асоциацията на българските баристи работи върху разширяването на кафеената култура сред потребителите. Асоциацията провежда курсове, демонстрации и взима участия в различни фестивали и изложения. За трета поредна година ще представи най-актуалното от света на кафето в дните на изложението СИХРЕ.

„Тази година ще бъдем обърнати към широката публика и приготвянето на кафе вкъщи“, споделя кафе експертът Йордан Дъбов от асоциацията. По негови думи всеки един от нас, който си приготвя кафе вкъщи, е бариста, затова тази година усилията им са насочени към усъвършенстване на уменията в домашни условия.

„Ще покажем как да си приготвим най-добре кафе вкъщи, ще разкажем какви са тайните на доброто кафе и кои са триковете, които използваме, за да имаме перфектна напитка“, допълва той.

От асоциацията ще обърнат специално внимание на едно уникално кафе, което пристигна в България преди броени дни, а именно – най-доброто кафе в Гватемала за тази година и второто най-високо оценено кафе в света до момента.„Заслужава си да се говори за това кафе и да се разкаже неговата история, а също така – безценно е да се опита, защото кога друг път бихте пили от най-доброто кафе в света, оценено от международно експертно жури“, коментира Дъбов.

В програмата на баристите са включени няколко начина за приготвяне на кафе у дома – чрез  японски технологии, във вакуумна кана, в Хемекс, във V-60 и еспресо техники. Освен това Йордан Дъбов ще изнесе семинар за специалните кафета, които участват в световното състезание Cupofexcellence.

Събитията ще се проведат на 9, 10 и 11 ноември, като СИХРЕ ще продължи и на 12 ноември. Мястото е Интер Експо Център – София, а пълната програма може да се види тук: http://sihre.bg/bg/visitors/attending-program


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА