650 0

В Боровица отвори врати нов здравен кабинет

Снимка: Гюнер Мюмюн
Снимка: Гюнер Мюмюн
Денис Джамбазов

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям посетиха новия здравен кабинет в Боровица, който отвори врати преди няколко месеца. Заедно с тях бе и директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова.

Кметът Ресми Мурад благодари на селски управник Айсел Мехмед и личния лекар Дуньо Динев, че са успели, въпреки трудностите, да зарадват жителите на селото.

Новият здравен кабинет отговаря на всички медицински стандарти и е модерно оборудван. Има и манипулационна стая. Той ще се ползва от местните жители, които през последните години им се налагаше да пътуват до Ардино или Кърджали при всеки здравословен проблем.

„Здравната каса субсидира с 900 лв. като неблагоприятна работа,  а община Ардино от своя бюджет дава още  900 лв. на всеки медик, който приеме да обслужва пациентите в селските здравни кабинети”, уточни Ресми Мурад. Той сподели, че е доволен от новата придобивка, защото така е сторено едно добро за хората в района.

„Обичам Родопите и реших да работя в Боровица. Тук хората са много добри, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни”, сподели д-р Дунев. В момента при него са записани над 250 пациента от Боровица и околните села Голобрад, Сухово, Китница, Рибарци, Русалско. По думите му с откриването на кабинета вече се преодоляват тежките заболявания на пациентите. „Доста от хората са здравно неосигурени, но при нужда те също ще получават медицинско обслужване. Доставям лекарства без никаква надценка и потребителска такса. Повечето пациенти имат сърдечно-съдови, ортопедични и неврологични заболявания. Голяма част от хората, които преглежда, имат и хипертонична болест, обясни д-р Дунев. Той е роден през 1948 година в Стара Загора. Завършил е Медицинската академия в София. Дълги години е бил лекар на елитни футболни отбори от София и на Олимпийския национален отбор по футбол.

Д-р Дунев изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и селския управник Айсел Мехмед за положените огромни усилия за изграждането на здравния кабинет и манипулационната стая.

България


Напиши коментар:


Публикувай