Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 00:15 1 761 0

Енергийните напитки са вредни за сърцето

  • здраве-
  • сърце-
  • вредни-
  • енергийни напитки-
  • хериберт брюк

Особено в съчетание с алкохол...

Енергийните напитки са вредни за сърцето - 1
Снимка: БТА/ AP

Енергийните напитки са задължително питие на всяка маса в нощните заведения, но са опасни за здравето, пише ДПА. Особено когато се комбинират с алкохол.

Кардиологът Хериберт Брюк заяви, че енергийните напитки представляват риск за сърцето и нормалното му функциониране.

Те повишават нивата на адреналин и могат да причинят аритмия. Той обръща специално внимание и на факта, че децата са по-податливи на вредните ефекти на тези напитки.

Децата са по-чувствителни от възрастните към кофеина и реакцията при тях е по-силна. Кардиологът съветва хората, които имат проблеми със сърцето, да не пият енергийни напитки.

Според него е опасно те да се комбинират с алкохолните питиета. Енергийните напитки „прикриват“ ефекта на алкохола и човек може да приеме повече количества, отколкото е необходимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА