910 0

Рецептата-хит за 2016 – шоколадово брауни с червено вино

Венелина Маринова

Рецептата за този десерт взриви социалните мрежи. Той е изглежда невероятно лесен и божествено вкусен.

Сипете чаша вино за браунитата, и чаша вино за вас, и се насладете на тази рецепта.

РЕЦЕПТА за 12 парчета

Съставки:

200 грама натурален шоколад, нарязан на едри парчета

170 грама масло

250 мл червено вино

250 грама пудра захар

75 грама кафява захар

130 грама брашно

3 яйца

ванилия

2 чаени лъжички нес кафе, разтворено в 1супена лъжица вряща вода

1 супена лъжица какао на прах

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 °. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете от огъня и добавете виното към разтопената смес, след това сипете захарта, брашното, яйцата, ванилията и кафето. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес, изсипете в тава, покрита с хартия за печене.

Поставете върху средния рафт на фурната и печете в продължение на 30-40 минути, докато се образува лека коричка. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно, след това се нарязва на 12 квадратчета и се поръсва с малко какао на прах.



Напиши коментар:


Публикувай