3 053 2

5 грешки при стягане на багаж

5 грешки при стягане на багаж
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Зимните празници наближават, а с тях започват и плановете ни за почивка или пътуване. За да си осигурите спокойно и приятно пътуване още от самото начало, избягвайте основните грешки при стягането на багаж:

Една от основните заблуди е да увиваме дрехите като руло. Колко по-лесно е да ги сложим на плоско в куфара, не мислите ли? Ако ги навиваме, материите се мачкат много повече и само си въобразяваме, че пестим място в чантата.

От друга, типично дамска, страна - свръхбагажът е често срещана грешка, която ни коства сили и финансови средства. Колкото и да мерим куфара вкъщи, теглото му рядко е същото на кантара в летището. А по време на пътуването изпадаме в shopping треска, след която не знам как да поберем новите си модни допълнения. Затова е добре да залагаме на малко и неутрално - съставяйте 3 основни визии, които да може да разнообразявате лесно с аксесоари и обувки.

Говорейки за пространство, малцина от нас използват вакум-чанти. Защо? Те не са предназначени, единствено и само за дома. Изключително удобни и лесни за използване, те мога да ви осигурят място, за което дори не сте подозирали, че има в куфара.

На връщане, една от основните ни грешки е да "хвърлим" всичко на куп в куфара, нетърпеливи да се приберем у дома. Да, но нали се сещате, че след това ние сме тези, които трябва да оправят бъркотията сред личните ни вещи. Препоръчваме ви, на тръгване да разделяте нещата си по групи: бельо, носени/неизползвани дрехи и т.н. По този начин ще сортирате всичко много бързо, щом се приберете във вас.

Финалната грешка е свързана с дрехите, които носим за изпът. От една страна искаме да ни е удобно, от друга да изглеждаме превъзходно. Къде балансът? В самите нас. Редно да се абстрахираме от чуждите погледи. Истината е, че никой не ни гледа на летището, а дори и да го прави - кажете си, че ви се възхищава на практичния ум и благородно ви завижда.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Миг29
  Отговор
  1 15:32  10.11.16
  Адресирайте статията до централата на ГЕРБ!
 • Опс
  Отговор
  2 08:13  11.11.16
  Ама то и куфар ли имало? Аз се загледах под полата...

Напиши коментар:


Публикувай