1 260 0

Брускети за неочаквани гости

Винаги готови за внезапни гости в петък вечер

Венелина Маринова

Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие. Варианти за гарниране има много: с чеснов крем, с яйчена салата, с риба, със сирена, с прошуто, с боб, зеленчуци и други, предлагат в сайта hera.bg.

Класиката обаче си е със зехтин, чесън, домати и тоскански хляб. Този хляб е различен с това, че се приготвя без сол, но може да използвате и франзела. 

6-7 кръгчета от багета или франзела
1 голям домат
скилидка чесън
зехтин 1-2 с.л
2 маслинки
Грана Падано или пармезан

Франзелата нарязвате на кръгчета с дебелина 1,5 см.

В чиния изсипвате зехтина и добавяте нарязания на кръгчета чесън, разбърквате. 
Доматът нарязвате на малки кубчета, маслинките наситнявате.Може да се прибави малко сирене Грана Падано, черен пипер и сол. 

Кръгчетата франзела потапяте в чинията със зехтин и чесън (от двете страни). Нареждате ги в тавичка. Печете във фурна, на около 200 градуса, до зачервяване. Изваждате ги, оставяте да изстинат и отгоре поставяте от доматената смес. Ако желаете, добавете ароматни подправки, например пресен босилек или суха мащерка.

 



Напиши коментар:


Публикувай