4 628 4

Живели сме в заблуда за спанака и Попай!

През XIX век в Германия е била сгрешена десетична запетая

Денис Джамбазов

Всеки от нас е гледал филмчетата за Попай моряка, който впечатлява с невероятни мускули и сила. Той получава енергията си от спанака.

Оказва се обаче, че дълги години светът е живял в заблуда, пише ДПА, позовавайки се на специалистката Хелга Щрюбе към Германското дружество по хранене. „Това е една от най-големите грешки по отношение на храните“, споделя тя.

През XIX век в Германия е била сгрешена десетична запетая. При анализ на съдържанието и хранителните стойности на спанака е посочено, на 100 грама съдържат 35-40 милиграма желязо. Истината е, че се съдържат по 3.5 – 4 милиграма.

„Това не е достатъчно количество за изграждане на мускулатура като на Попай“, посочва специалистката.

Освен това желязото в спанака се различава от това в месото. Експертите посочват, че нито една храна самостоятелно не може да достави нужните съставки за растеж на мускула. Те съветват да се яде здравословна и разнообразна храна.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 16:48  12.11.16
  Да се подиграваш с детската анимация е голямо кощунство. Следва подигравка с рекламата на РЕДБУЛ който дава крила. Това ми дойде първо на ум.

  Коментиран от #4

 • Попай
  Отговор
  2 17:44  12.11.16
  Това със сгрешената десетична запетая се знае от много години, а Факти.бг го помества, все едно току що някой е открил топлата вода.
 • фон Гьоте
  Отговор
  3 18:05  12.11.16
  Нека "специалистката Хелга Щрюбе към" материалистичното "Германско дружество по хранене" да продължава да яде сурово свинско месо и да не се бърка в области в които е АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТНА! Грамадната част от населението на Земята вече толкова е зомбирано (в т.ч. и относно храненето и храните) от измислиците или хипотезите на материалистичната "наука", че твърдения за подобни"заблуди" и "една от най-големите грешки по отношение на храните" директно го тикат в прегръдките и в царството на мефистофел!
 • Morgoth
  Отговор
  4 13:26  14.11.16

  До коментар #1 от "незнайко":

  Това не е просто детска анимация. Попай моряка е направен с рекламна цел за да промени начина на хранене на подрастващите, защото месото не е достигало.

Напиши коментар:


Публикувай