Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 16:12 7 509 4

Живели сме в заблуда за спанака и Попай!

  • попай-
  • спанак-
  • заблуда-
  • храна-
  • желязо-
  • германия-
  • мускули

През XIX век в Германия е била сгрешена десетична запетая

Живели сме в заблуда за спанака и Попай! - 1

Всеки от нас е гледал филмчетата за Попай моряка, който впечатлява с невероятни мускули и сила. Той получава енергията си от спанака.

Оказва се обаче, че дълги години светът е живял в заблуда, пише ДПА, позовавайки се на специалистката Хелга Щрюбе към Германското дружество по хранене. „Това е една от най-големите грешки по отношение на храните“, споделя тя.

През XIX век в Германия е била сгрешена десетична запетая. При анализ на съдържанието и хранителните стойности на спанака е посочено, на 100 грама съдържат 35-40 милиграма желязо. Истината е, че се съдържат по 3.5 – 4 милиграма.

„Това не е достатъчно количество за изграждане на мускулатура като на Попай“, посочва специалистката.

Освен това желязото в спанака се различава от това в месото. Експертите посочват, че нито една храна самостоятелно не може да достави нужните съставки за растеж на мускула. Те съветват да се яде здравословна и разнообразна храна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Да се подиграваш с детската анимация е голямо кощунство. Следва подигравка с рекламата на РЕДБУЛ който дава крила. Това ми дойде първо на ум.

    Коментиран от #4

  • 2 Попай

    0 0 Отговор
    Това със сгрешената десетична запетая се знае от много години, а Факти.бг го помества, все едно току що някой е открил топлата вода.
  • 3 фон Гьоте

    0 0 Отговор
    Нека "специалистката Хелга Щрюбе към" материалистичното "Германско дружество по хранене" да продължава да яде сурово свинско месо и да не се бърка в области в които е АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТНА! Грамадната част от населението на Земята вече толкова е зомбирано (в т.ч. и относно храненето и храните) от измислиците или хипотезите на материалистичната "наука", че твърдения за подобни"заблуди" и "една от най-големите грешки по отношение на храните" директно го тикат в прегръдките и в царството на мефистофел!
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Това не е просто детска анимация. Попай моряка е направен с рекламна цел за да промени начина на хранене на подрастващите, защото месото не е достигало.