15 Ноември, 2016 13:00 8 296 0

Техники за разпознаване на лъжеца от най-известния експерт по измами

  • памела мейер-
  • ted-
  • лъжа-
  • разпознаване
Техники за разпознаване на лъжеца от най-известния експерт по измами - 1
Снимка: Shutterstock
Памела Мейер е американски автор, сертифициран проверител на измами, и предприемач. Описват я като "най-известния експерт по лъжите". Тя е изпълнителен директор на компания, която обучава финансови институции, застрахователни компании, адвокатски кантори и специалисти по човешки ресурси на вербални и невербални сигнали за измама, тълкуване по мимиките на лицето, модерни методи за разпит и извличане на информация. Заедно с екип от изследователи в продължение на няколко години събират и анализират изследвания върху лъжата, публикувани в области като право, военно дело, психология и шпионаж. След това самата тя става експерт, преминава специализирано обучение в разкриване на измами, включително многократни курсове по водене на разпит, анализ на мимиките на лицето, тълкуване на поведението и езика на тялото. Наученото от своите изследвания тя синтезира в бестселъра си „Liespotting: доказани техники за разкриване на измама”. Според Мейер, светът е изправен пред пандемия на измамата, но тя въоръжава хората с инструменти, с които да върнат истината в света. Лъжат ни от 10 до 200 пъти на ден – като се почне от „белите лъжи”, които позволяват на обществото да функционира безпроблемно и се стигне до опустошителните лъжи, които свалят корпорации и разбиват семейства. Видеото й за TED "Как да разпознаем лъжеца" има над 14 милиона гледания и е едно от 20-те най-популярни TED видеа на всички времена. В него тя призовава честността да бъде съхранена.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА