27 839 18

Неустоими сигнали за флирт

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Много експерти по езика на тялото са достигнали до извода, че минимум четири сходни сигнала, показващи едно и също нещо трябва да се разпознаят, преди да се правят заключения. Това се нарича Правилото на четворката, пише сайтът sanovnik.bg.

Триъгълникът на флирта:

Когато гледаме хора, които не познаваме добре, очите ни правят зиг-заг движение. Те гледат едното, после другото око, началото на носа - под формата триъгълник. Ако това са приятели, погледа пада под нивото на очите. Този триъгълник става по-голям и се разширява в долната част, когато флиртуването е започнало. С увеличаване интензивността на флирта, интензитета на движението от око към око също се увеличава. Повече време се отделя и на гледане на устните. Ако устата се гледа докато тече разговор, това е много съблазнително. Това е все едно единият от участниците в разговора да си представя какво би било, ако целуне другия.

Мигане:

Когато видим някой, когото харесваме, зеницата на окото се увеличава, както и честотата на мигане. За да създадете добра хармония, увеличете честотата на мигането - това ще доведе до увеличаване на честотата на мигането при другия човек също, което ще се отрази на силата на привличането между двамата.

Посочване:

Има тенденция да се насочваме физически към хората, от които се интересуваме. Когато някой е привлекателен, подсъзнателно дланите, ръцете, краката и пръстите ни се насочват към него.

Повдигане на веждата:

Когато сме привлечени от някого, повдигаме веждите си. Ако и той е привлечен, неговите вежди също са повдигнати. Мнозина експерти са на мнение, че това е най-големият невербален знак за поздрав между хората.

Отразяване:

Това означава, че е от значение да повтаряме поведението на другия човек, с когото говорим. Ако той се навежда към вас, за да говорите, трябва и вие да се наклоните. Когато той се връща обратно, за да отпие от питието си и ви гледа в очите, то и вие трябва да направите същото. Основният принцип на отразяването е, че всеки човек обича другите, които са като него. Когато някой прави каквото и ние правим, имаме чувството, че сме на същото ниво и в същото настроение.

Седенето със скръстени ръце по принцип се възприема за отбранителен жест. Огледайте се за подобни знаци в поведението. Ако ръцете са скръстени и устните са присвити неодобрително, това означава, че човекът е в отбранителна позиция.

Ако една жена често кръстосва краката си и ги полюшва, това се възприема за сексуално движение. Най-доброто движение е, когато краката са отворени.

Добре поддържаните дълги пръсти и лакирани нокти са силни еротични знаци.

Ако зеницата се разшири, това означава, че човека харесва другия човек.

Ако една жена подпира брадичката си с ръка и очите й изглеждат замислени, това не е знак, че тя е впечатлена от външния вид.

Усмивка трябва да бъде достатъчно широка, така че поне предните зъби да се разкриват. В противен случай, може да бъде фалшива или усмивка от учтивост.

Когато една жена навлажнява често устните си, това е сексуален знак, освен ако няма херпес.

Бързо движение на миглите е знак, с който жената показва, че е на разположение на мъжа.

Жена, която се грижи с много внимание за косата си показва, че има много енергия. Тази, която подрежда косата си, се опитва да привлече мъжкото внимание върху себе си. Бързи и нервни движения показват неудобство или нетърпение.

Докосването на ръба на чашата с пръсти е сексуален знак според фройдистките психолози. Елегантно и милващо движение е знак за действително спокойствие, самоконтрол и очакване. Почукване в ритъм по стъклото на чашата е признак на нетърпение.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дасsad
  Отговор
  1 01:34  16.11.16
  Неочаквано добра статия, доста се посмях на "Когато една жена навлажнява често устните си, това е сексуален знак,... освен ако няма херпес :D
 • Коко
  Отговор
  2 01:43  16.11.16
  И аз се смях от сърце. Явно тази статия е написана от човек, който много иска да бъде експерт в тази област, но за съжаление не е.
 • Танас
  Отговор
  3 07:15  16.11.16
  Като чета...се замислих - имам едно предложение към Венито Маринова . Преди време , колегата и Росен пускаше всяка сутрин рубрика с красиви / и не до там красиви / жени... и се заформи една ЕКСПЕРТНА група от съфорумци , която даваше абсолютно компетентно мнение , та....Вени , използвай опита на Роската и ...резултатите сами ще дойдат! Лек и успешен ден !
 • бббббб
  Отговор
  4 07:59  16.11.16
  Вени ти какви сигнали ползваш?

 • mmmm
  Отговор
  5 09:47  16.11.16
  Аз ще ви кажа ... най-сигурния признак, че една жена те харесва е ако те гледа в очите ... докато ти прави фелацио :D :D :D
 • 6 10:12  16.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Зов за помощ
  Отговор
  7 11:34  16.11.16
  Да помогнем на Елена розберг да се самоубие и освободи ефира от простотията си .Заедно с Буги да се скрият откъдето са изпълзяли.

  Коментиран от #13

 • Валери Марковски
  Отговор
  8 12:13  16.11.16
  Кел файда сигналите за флирт, като повечето български жени са бедни, недокъпани, над 60% не си мият зъбите, с евтини к..8енски дрехи от Илиянци или от всичко по Лев, целящи "въпреки всичко" "да се уредят", "за пачката". Пък насреща няма какво да дадат. Повечето са кръгла нула в секса, без никаква сексуална куплтура. Не знаят и не правят нищо в леглото, лежат като умрели китове. Една св..ка не знаят как да направят, а имат очаквания да "захапеш". Жалка картинка, както е впрочем Държавата ни. Измъчени жени, измъчени съпруги с бръчки от грижи и евтина храна, безпаричие, самочувствие без покритие, безмозъчност, ниска образованост, нулева езикова култура. Съвременната българска жена не може да напише един имейл без 8-9 грешки, нито е прочела нещо повече от Фейсбукът си за Деня. Дори, ако я попиташ, тя не знае какво е прочела. Флирт с жена от България в повечето случаи е синоним беден упадък и доста загоряло (изпуснато от мъжа) субективно състояние. Аз не съм виждал нито една българска жена (дори с много добри финанси), която да е обезкосмила правилно и "като хората" краката си, 17-ти век е все още значим за нея. Българската жена винаги си слага тежки парфюми, защото не се къпе (работи на поне 2-3 места, след това прави секс на поне 2-3 места) и няма време. А и според мен пести вода, както повечето съграждани в Страната. Поздрави на аудиторията.

  Коментиран от #10, #12, #15, #16

 • байj койj
  Отговор
  9 12:24  16.11.16
  Съгласен съм! Малко си суров, но си прав за всичко. За съжаление:(
 • Танас
  Отговор
  10 13:50  16.11.16

  До коментар #8 от "Валери Марковски":

  Така е брат ,нали знаеш поговорката - когато гладът почука на вратата, любовта бяга през прозореца !
 • Българин
  Отговор
  11 15:53  16.11.16
  до тук най смисления коментар е на Валери Марковски
 • Пикачу
  Отговор
  12 17:46  16.11.16

  До коментар #8 от "Валери Марковски":

  ...Ахх, Вени, сега жените ни ще станат още по-алчни, себични и недашни (
 • fuck nazis
  Отговор
  13 19:20  16.11.16

  До коментар #7 от "Зов за помощ":

  Какво общо има между Елена Розберг и Буги със статията.Като не ти харесва не слушай Z ROCK !
 • taka e brat
  Отговор
  14 19:22  16.11.16
  да да поведението на жената е най-добро когато застава с отворени крака....... добре го каза човека от статията. колегата от пост НОМЕР-8 ...... малко не учтиво се изказва ; но казва много точни неща---------

 • кроко
  Отговор
  15 19:37  16.11.16

  До коментар #8 от "Валери Марковски":

  В този ред на мисли, реципрочното може да се каже и за мъжете. Да не мислиш че на читавите жени им харесват гейчета, дето си бръснат цялото тяло, изглеждат и се държат като шутове и т.н. Колкото до флиртовете, винаги си личи когато един човек искрено проявява интерес към друг човек. Това са само някакви по-общовалидни признаци, които не винаги са налице, много зависи от ситуцията и т.н. но мен ме дразни че някои не могат две думи да вържат, а очакват да им сваляш взезди.
 • фонзи
  Отговор
  16 23:09  16.11.16

  До коментар #8 от "Валери Марковски":

  Евала брато голям си - всичко е вярно
 • do mmmm
  Отговор
  17 05:43  17.11.16
  interesno,a ako ne te gleda v ochite,kvo ti misli ?
 • small
  Отговор
  18 10:02  17.11.16
  сигурен признак за привличане е спотанната ерекция. добре че имам малък пенис и не си личи през банския че е еректирал,става с големината на нормален отпуснат и не ме издава.

Напиши коментар:


Публикувай