1 288 2

Готвят обвинение на Москов за ваксините

Анатоли Стайков

Прокуратурата подготвя обвинение на здравния министър в оставка Петър Москов заради скандала с ваксините, получени от Турция. Той трябва да се яви в столичното следствие в понеделник, съобщи БНР.

Както ви съобщи по-рано Факти.бг, по делото вече има един обвинен и това е Росен Алексиев от фирмата за производство на ваксини “Бул Био”.

Разследването за бартера на ваксини между България и Турция е от началото на 2016 г. През 2015 г. страната ни получи 100 хил. дози ваксина “Пентаксим” срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенца като дарение. В добавка и ваксина “Еувакс B” срещу хепатит B, която не е позволена у нас. България пък се задължи да дари 5 млн. дози ваксини срещу туберкулоза. 

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 5677
  Отговор
  1 21:00  17.11.16
  Колко е важен и как гледа само. За две години каква промяна,поумня моммчето и гледа отвисоко и накриво. Ще го вземат в еврокомисията да им оправи здравните харчове,че ония не могат сами да се оправят.
 • опаа
  Отговор
  2 21:03  17.11.16
  ИСТИНАТА Е---ВАКСИХИТЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В БУЛ БИО --НЕПАКЕТИРАНИ В ТУРЦИЯ СЕ ПРАВЯТ АМПУЛИТЕ И СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ---С ЦЕНА 10 ПЪТИ ПО--ГОЛЯМА РАЗЛИКАТА ОТ 560 000 000 СЕ ДЕЛИ ВЪТРЕ Е И МОСКОВ И МАРЕШКИ И ТИКВАТА

Напиши коментар:


Публикувай