18 Ноември, 2016 08:28 1 132 1

23 нови случая на краста в бежнски център

  • случая-
  • краста-
  • бежнски-
  • център

Ръководството на бежанския център в Харманли трябва да овладее заразите

23 нови случая на краста в бежнски център - 1
Снимка: bTV

23 нови случая на краста и няколко на нетипичната за нашите ширини кожна лайшманиоза са регистрирани в бежанския център в Харманли от 4 ноември насам. Това каза в студиото на „Тази сутрин” д-р Станимира Тананова, зам.-директор на РЗИ-Хасково. Вчера екип на здравната инспекция посети обекта.

Конкретно лайшманиозата се диагностицира от паразитолози, като най-близките са тези в университетската болница в Пловдив.

По думите й са издадени предписания за справяне с болестите. „Следва да се изпишат лекарства по рецепта и да се закупят от пациентите”, обясни тя. По думите й ако чужденците не искат или не могат да си закупят медикаментите, ръководството на центъра „трябва да се ангажира”.

Тази сутрин представител на Държавната агенция за бежанците така и не застана пред камерата на bTV.

Жителите на Харманли, които са силно притеснени от разхождащите се с тях чужденци с видими рани по телата си, организират протест в неделя. Повече от две седмици те се питат има ли епидемия в бежанския център, или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    0 0 Отговор
    БХК :Това не са рани, а просто татуировки характерни за бита и културата на тези хора ...