1 368 0

Доктор продължи да лекува и след смъртта си

Анатоли Стайков

Д-р Тонка Камбуров е първият лекар от Велики Преслав, образован в чужбина, разказва в. "Труд". Родена е тук, но не е практикувала в родината си, не е имала възможност да помага на местните хора.

След смъртта й в Канада обаче, това се случва. В завещанието на сърцатата дама фигурира родното място и 75 000 канадски долара за жителите на Велики Преслав. Волята на дарителката била 50 000 долара да послужат на местната болница, а останалите на библиотеката. И тя се изпълнява.

Това лято парите постъпиха по сметката на община Велики Преслав, а ръководствата на двете институции трябваше да предложат как най-разумно да бъдат вложени.

През октомври в общинската болница започна да се монтира нова модерна техника за лечение. Управителят д-р Иван Димитров с право е много щастлив – признава, че вече започва четвърта година на ръководен пост, но нова техника малката болница не е могла да си позволи, като изключим ремонт на рентгена и скенера, платен от общината. Неочакваният жест се равнява на 66 хил.лв., похарчени рационално. 

България


Напиши коментар:


Публикувай