6 502 3

5 начина да победите стреса, тревожността и страха

Теодор Николов

За да ви помогнем да останете в кондиция и да не се поддавате на стрес, страх и тревожност, сме събрали няколко изпитани трика, с които да успокоите съзнанието си.

1. Дишайте дълбоко Дишането помага за увеличаването на притока на кислород и спомага за намаляване на емоционалното напрежение.

2. Бавно обяснете нещата, от които се страхувате Тази терапия трябва да бъде съпътствана от действия, които ще ви накарат да се чувствате комфортно – говорене пред познати или галене на куче. Идеята ще подобри начина, по който вие се отнасяте към страховете си. Но първото важно условие е да признаете, че те съществуват.

3. Осъзнайте „скритата“ тревожност. Ако ви е страх от нещо, то този страх може да премине и да заеме важни части от живота. Опитайте да решите дали и как ще успеете да превъзмогнете мислите, които ви връхлитат, какви негативи носят те върху заобикалящата ви среда.

4. Осъзнайте, че всичко, което правите в момента, е добре Нашият инстинкт за оцеляване ни кара постоянно да се страхуваме и по този начин ни предпазва да не поемаме рискови действия. Може да „разчупите“ този страх, като кажете на мозъка си: „да, може и да се случи нещо, но не точно сега“.

5. Утвърдете основните си ценности Преди да поемете предизвикателството, опитайте да напишете защо то е толкова важно за вас. По този начин ще си спомните, че вие сте уникален човек, който знае точно какво иска от живота, и е готов да постигне всичко.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фобия
  Отговор
  1 00:29  22.11.16
  Някой да знае как може да се избяга от социалната фобия или социалото разтройство

  Коментиран от #2

 • Васичка Атанасова
  Отговор
  2 01:26  22.11.16

  До коментар #1 от "Фобия":

  АЗ ЗНАМ КАК
 • Фобия
  Отговор
  3 17:06  22.11.16
  Как?

Напиши коментар:


Публикувай