Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 05:45 7 415 3

5 начина да победите стреса, тревожността и страха

  • 5 начина-
  • стреса-
  • тревожността

За да ви помогнем да останете в кондиция и да не се поддавате на стрес, страх и тревожност, сме събрали няколко изпитани трика, с които да успокоите съзнанието си.

1. Дишайте дълбоко Дишането помага за увеличаването на притока на кислород и спомага за намаляване на емоционалното напрежение.

2. Бавно обяснете нещата, от които се страхувате Тази терапия трябва да бъде съпътствана от действия, които ще ви накарат да се чувствате комфортно – говорене пред познати или галене на куче. Идеята ще подобри начина, по който вие се отнасяте към страховете си. Но първото важно условие е да признаете, че те съществуват.

3. Осъзнайте „скритата“ тревожност. Ако ви е страх от нещо, то този страх може да премине и да заеме важни части от живота. Опитайте да решите дали и как ще успеете да превъзмогнете мислите, които ви връхлитат, какви негативи носят те върху заобикалящата ви среда.

4. Осъзнайте, че всичко, което правите в момента, е добре Нашият инстинкт за оцеляване ни кара постоянно да се страхуваме и по този начин ни предпазва да не поемаме рискови действия. Може да „разчупите“ този страх, като кажете на мозъка си: „да, може и да се случи нещо, но не точно сега“.

5. Утвърдете основните си ценности Преди да поемете предизвикателството, опитайте да напишете защо то е толкова важно за вас. По този начин ще си спомните, че вие сте уникален човек, който знае точно какво иска от живота, и е готов да постигне всичко.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фобия

    0 0 Отговор
    Някой да знае как може да се избяга от социалната фобия или социалото разтройство

    Коментиран от #2

  • 2 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фобия":

    АЗ ЗНАМ КАК
  • 3 Фобия

    0 0 Отговор
    Как?