3 404 5

Официално: жените вече пият повече от мъжете

Венелина Маринова

Жените пият колкото мъжете и все повече вредят на организма си, според ново световно проучване, проследило навиците на четири милиона души за повече от един век, от 1891 г. до 2014 г., съобщава сп.”Harper’s Bazaar”.

Женското тяло не понася алкохола така добре, както мъжкото, тъй като жените имат по-високо съдържание на мазнини в съотношение към водата в тялото, което означава, че алкохолът остава по-концентриран. Те също така имат по-малък черен дроб, отколкото мъжете, и поради това алкохолът се обработва по-трудно.

Новото изследване показва, че здравните организации трябва да обърнат повече внимание по въпроса с пиенето на жените с цел да се създат програми за информиране, превенция и лечение.

Досега употребата и злоупотребата с алкохол са смятани за мъжки феномен. Настоящото проучване оспорва това твърдение и показва, че трябва да се положат повече усилия, и то по-специално за младите жени, с цел намаляване на употребата на алкохол и наркотични вещества и свързаните с тях вреди.

Причините за увеличението на консумация на алкохолни напитки от жените могат да се търсят в маркетинговите кампании, насочени конкретно към тях, както и в спада на цената, което прави алкохола по-лесно достъпен. Изследването също така отбелязва, че възходът на жените в кариерата означава, че те са по-склонни да пият с колеги на работното си място.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Алгафар Младенов
  Отговор
  1 14:49  21.11.16
  Пият, после сядат карат коли, пак пият и пак...кръговрат. Мноооо дупки имат за запълване, емоционални, физически, психически и т.н. Няма по грозно от пияна жена - Отврат!

  Коментиран от #3

 • пацинко
  Отговор
  2 14:59  21.11.16
  не съм очаквал такава статия от теб!
 • БМВ
  Отговор
  3 15:00  21.11.16

  До коментар #1 от "Алгафар Младенов":

  Пияна жена - весела къща!
 • Morgoth
  Отговор
  4 17:17  21.11.16
  Еманципация ...
 • Грую
  Отговор
  5 17:54  21.11.16
  Готиното е кат са пияни, че някои дават да им го сложиш във фабриката на Своге, докато, ако са тавряз - но пасаран!

Напиши коментар:


Публикувай