14 036 2

Домашно филе Елена

Венелина Маринова
Приготвянето на домашна пастърма не е толкова сложно, а ще ви осигури истинско мезе, обработено само със сол и подправки, без консерванти. Изпробвайте тази рецепта от receptite.com:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

- свински или телешки рибици, бонфиле

- 1 кг морска сол

- чесън

- черен пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)

- 20-50 мл оцет

- вода (колкото да покрие месата)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибиците, бонфилето, се почистват добре от мазнината и се подравняват.
Слагат се в съд и се посоляват обилно, покриват се щедро със сол. Държат се така 24 часа.
След това се измиват и се слагат за час - час и половина във вода с оцет в количество колкото да покрие месата.
След това се измиват и се слагат на проветриво.
След един час се намазват обилно със счукан чесън. Смесват се черен пипер, червен пипер и чубрица (и други подправки, ако искате) в торбичка (съотношението е на вкус) и се раздрусва да се смесят хубаво. След това се изсипват върху вестник и парчетата месо се овалват в подправките, след което се изтръскват да падне ненужното.
Прави се дупка на филето и се прекарва връвчица през него, след това се закача на проветриво и сигурно (от котки и други животни) място.

След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • пепе
    Отговор
    1 11:45  30.11.16
    Тази рецепта няма НИЩО ОБЩО с филе Елена.
  • fuck nazis
    Отговор
    2 09:39  01.12.16
    Това е моме Венелина рецепта за сланина !

Напиши коментар:


Публикувай