Приготвянето на домашна пастърма не е толкова сложно, а ще ви осигури истинско мезе, обработено само със сол и подправки, без консерванти. Изпробвайте тази рецепта от receptite.com:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свински или телешки рибици, бонфиле
- 1 кг морска сол
- чесън
- черен пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)
- 20-50 мл оцет
- вода (колкото да покрие месата)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибиците, бонфилето, се почистват добре от мазнината и се подравняват.
Слагат се в съд и се посоляват обилно, покриват се щедро със сол. Държат се така 24 часа.
След това се измиват и се слагат за час - час и половина във вода с оцет в количество колкото да покрие месата.
След това се измиват и се слагат на проветриво.
След един час се намазват обилно със счукан чесън. Смесват се черен пипер, червен пипер и чубрица (и други подправки, ако искате) в торбичка (съотношението е на вкус) и се раздрусва да се смесят хубаво. След това се изсипват върху вестник и парчетата месо се овалват в подправките, след което се изтръскват да падне ненужното.
Прави се дупка на филето и се прекарва връвчица през него, след това се закача на проветриво и сигурно (от котки и други животни) място.
След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 пепе
11:45 30.11.2016
2 fuck nazis
09:39 01.12.2016