Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 15:04 1 820 0

Как да не полудеем от ежедневния стрес

  • стрес-
  • ted-
  • кели макгонигал

Стресът причинява ускорено сърцебиене, учестено дишане, пот по челото, смята се за враг на здравето. Но нови изследвания показват, че стресът е вреден за вас, само ако вярвате, че това е така. В това видео на TED психологът Кели Макгонигал ни призовава да приемем стреса като нещо позитивно и ни запознава с механизъм за намаляване на стреса – като помагаме на хората.

Кели Макгонигал представя академичните изследвания по прост начин и ги превръща в практически стратегии за здраве, щастие и личен успех.

Според думите й: "Старото схващане, че стресът е безполезна реликва от нашите животински инстинкти, трябва да се замени с разбирането, че стресът всъщност ни прави социално интелигентни и истински хора."

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, който се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА