30 Ноември, 2016 09:21 1 998 1

Как да не убиваме децата си

  • джейми оливър-
  • ted-
  • затлъстяване-
  • храна

Вдъхновяващо послание от световноизвестния кулинар Джейми Оливър

„За съжаление, в следващите 18 минути, докато говоря, четирима американци ще умрат, заради храната, която ядат." С тези думи Джейми Оливър започва лекцията си за TED, посветена на нездравословното хранене при децата, пише gnezdoto.net.

Преди няколко години прочутият британски готвач и любимец на милиони хора Джейми Оливър се впуска в най-мащабното начинание в кариерата си, провокиран от ниското качество на храната в училищните столове във Великобритания. Той отива в училищата, за да информира и мотивира децата и работещите в кухнята да избират здравословната храна вместо вредните полуфабрикати, които учениците често консумират.
В лекцията си Джейми споделя затрогващи случаи от проекта си срещу затлъстяването в Хънтингтън, Западна Вирджиния, и насочва вниманието ни върху последствията от нашата апатия относно храната, която ядем.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, който се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    0 0 Отговор
    Как ли? Ами много просто - Терминал 1 и Терминал 2! та нормално ли е да правиш дете, да го заробват алчни работодатели да им произвежда Феррарита и Поршета, да му дават заплати като да не умре от глад и пенсии като да умре от глад? Хората са го направили - Терминал1 и Терминал2! А който иска да мре, да робува на Цуца Цачева Баце, Маце, мастан, Станишоглуу гоце и осхтаналата задунайская кочина тук! така няма да излегне сигурно смъртта и бедността! Гаранттирано от ГЕРБЛ-БСПДПССДСОДСНДСВЕВроромаДОСТБГБДЦ...и ансверето там! И за по-сигурно, че нямаа да се пенсионирш и ще умреш и парите ти ще ги лапат паразити е вдигането на прага на пенсията. За да не достигнеш до пенсия. Макар, че нарушаването на този договор от държавата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?! Който сключи пенсионен договор при едни усрловия е редно по тях да си внася и ползува!? Но къде справедливос тот кенефчии параззити врагове на власт? те само лапат и паразитират и пречат, нищо добро в тях няма! Иначе щяха да са живи поне 1 млн. българи и да не са емигрирали над 2.