30 Ноември, 2016 15:21 44 105 38

Без алкохол, целувки и секси облекло на екскурзия в Дубай

  • дубай-
  • забрани-
  • закони-
  • алкохол
Без алкохол, целувки и секси облекло на екскурзия в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

В последните години Дубай е привлекателна туристическа дестинация за хиляди туристи от различни кътчета на света. И макар че в емирството съществуват многобройни варианти за забавления, не мислете Дубай за Лас Вегас на Близкия Изток. Във всяка държава има различни писани и неписани закони. Обикновено те са съобразени с културата на страната, обичаите и ценностите на местното население. Какво не бива да правите, докато сте в Дубай, изброява rozali.com.

Всеки човек, решил да разгледа Дубай, трябва да знае по какъв начин да се държи по време на своя престой там. По този начин ще се избегнат евентуални културни, религиозни и лични конфликти. Подобни конфликти могат да произлязат от факта, че нещо нормално за България или друга страна, е неприемливо или дори незаконно в емирството.

Така че, ако сте решили скоро да посетите Дубай, разберете какво не трябва да правите там. За да нямате проблеми и за да не подлежите на глоби, санкции или лишаване от свобода (в тежки случаи), се придържайте към следващите 10 правила:

- Не продавайте, не употребявайте и не носете наркотици в себе си

Всички наркотици са забранени в Обединените арабски емирства, ето защо дори и малко количество от тези вещества може да доведе до лишаване от свобода. Санкциите, свързани с наркотици, са много тежки. Не е изключен вариантът за затвор до живот, а понякога и смъртно наказание.

По отношение на лекарствата – дори те да са ви изписани с рецепта, първо проверете дали може да ги взимате със себе си в Дубай. В емирството някои лекарствени продукти могат да бъдат незаконни.

- Избягвайте консумацията на алкохол на публични места, както и на такива, където няма указания

В мюсюлманския свят Дубай е една от най-толерантните страни по отношение на алкохола. Въпреки това туристите трябва да се съобразяват с правилата в емирството, освен ако не искат да си навлекат сериозни проблеми. Алкохол може да се купува само от лицензирани магазини и задължително трябва да се пренася в непрозрачен плик, за да не се личи съдържанието на покупката.

Консумацията на алкохолни напитки е позволена само в определените за това места като барове, лицензирани ресторанти, клубове, хотели или вътре в дома.

- Избягвайте демонстрации на любов на публични места

Дори една целувка или пък прегръдка на публични места може да доведе до сериозни глоби. Освен това сексът преди брака е незаконен в Дубай. Това разбира се, не означава, че трябва задължително да се ожените преди екскурзията си в емирството, а просто да бъдете внимателни и да съобразявате поведението си на публични места. Хомосексуализмът също е незаконен в Дубай.

- Обличайте се подходящо

Като мюсюлманска страна в Дубай има строга регулация по отношение на облеклото, която е относително консервативна за хората от западните страни. Ето защо, докато се разхождате в моловете, докато посещавате различни забележителности или пък вечеряте в ресторант, се съобразявайте с изискванията за това по какъв начин трябва да бъдете облечени. Избягвайте прозрачните материи или пък прекалено разкриващите тялото ви дрехи.

Не може да се печете топлес, а банските са разрешени само около басейните и на плажа. Банските на мъжете не трябва да са с прекалено къса дължина, а тениската може да бъде премахната единствено на плажа. Блузи и тениски с неуважителни надписи също за забранени.

- Не пийте и не се хранете на публични места по време на Рамадан

Ако пътувате в Дубай по време на Рамазан, трябва да знаете, че не може да пиете и да се храните на публични места от сутрин до здрач. Разбира се, може да се храните, ако сте сами с хотелската си стая или пък в ресторантите, където това е разрешено от властите.

- Уважавайте местните жени

Местните култура и общество в Дубай са много запазени и изолирани като цяло. Ето защо трябва да се отнасяте с уважение към местните жени по време на престоя си в емирството. Сексуалният тормоз и незачитането на жените се наказват строго. Продължителният зрителен контакт също се смята за обиден.

- Не говорете с нецензурни думи и избягвайте обидните жестове.

Нецензурните думи и обидните жестове са приемани много лошо в Дубай. Да покажеш среден пръст на някого в емирството е незаконно. Подобно поведение може да доведе до санкции като глоба или депортиране – в зависимост от степента на обида.

- Не обиждайте лидерите или пък религията

Обединените арабски емирства имат племенна система и лидерите ѝ са много уважавани от обществото. Ето защо всякакъв вид обиден коментар или забележка по отношение на тези лидери, знамето или страната се третират като престъпление. Докато сте в Дубай, най-добре не говорете нищо, свързано с управниците.

- Не правете снимки без разрешение

В Дубай не може да снимате местните, освен ако преди това не сте получили тяхното разрешение. В противен случай ви грози глоба.

- Не пушете, освен на местата, на които е позволено

Въпреки че в Дубай има много наргиле барове, лоджове и ресторанти, в които може да се пуши, тютюнопушенето е строго забранено на обществени места.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нафарфорий

    103 6 Отговор
    ша ви съй шериата, ма чалмите кат идват у европа и сащ уважават ли нашите традиции - не!

    Коментиран от #7

  • 2 ВъпросНаИзбор

    86 9 Отговор
    И квадралионер да бях, и частен самолет да имах, в Дубай, ОАЕ, Арабския полуостров не бих стъпил

    Коментиран от #13

  • 3 Селянина с Колелото

    95 7 Отговор
    Тея чалмите защо ли си мислят че някой е умрял да ходи в дубай на +60градуса да им гледам пясъка тъпите хора и скапания им манталитет, чалми с чалмите скапани седете си там и не щъкайите из белите държави да изцеждате благинките измислени от хора по-умни от вас, протежета на керванни обирджии, добре че бликна нефт да се видите у пари, ма електромобилите ще ви докарат пак да ядете пясък и да пиете нефт първобитни такива. Няма и да стъпя в мършавата ви държава никога.

    Коментиран от #6, #8, #37

  • 4 TtneCarrot

    70 3 Отговор
    ето за това бързо трябва да се вземат адекватни мерки!!! среден пръст и депортиране и глоба. поглеждане на жена проблем!!! резаци я си спазвайте собствените си закони. или си мислите , че на друго място може да правите каквото ви хрумне!!!
  • 5 ние сме си виновни

    86 2 Отговор
    Защо сега ООН и всякаквите там НПО-та не се сезират, че се нарушават правата на европейците, християните и пр. Мълчат нали, защото такива им били традициите и правилата !? Значи за едни може, а за други не!? Тук като дойдат всякаквите мюслита и почнат да изнасдилват, обарват и налитат не нарушават ли законите !? Явно не, водят ги тормозени и репресирани! Е го ония дет запали знамето, ми другите които биха и хвърляха по полицаите и т.н. По ония закони до сега трябваше да са ги избили !
    Айде сега либерасти и толерасти да кажат нещо де !!!!
  • 6 ГОСТ

    10 21 Отговор

    До коментар #3 от "Селянина с Колелото":

    Селянино, не че нещо ама през Януари в Дубай специално температурите са 24-28 градуса. Това не променя факта че е само пясък, петнайсе ленти пътища и всичко е на закрито - гадничко е.

    Коментиран от #10

  • 7 Арабела

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нафарфорий":

    Защо им е? Тук се уважават теьните мангизи.
  • 8 Име на гост

    5 33 Отговор

    До коментар #3 от "Селянина с Колелото":

    Те па щото тарамбуките точно за селянина с колелото размитат. Брато, до село гинци да идеш някой ден ще е най-върховното ти постижение. Ако беше толкова гадно, нямаше екскурзиите да са толкова пари. Нали Ганьо Балкански? Не бъркай Пакистан с Дубай, ако ти е възможно.
  • 9 Васичка Атанасова

    33 1 Отговор
    чалмите ако знаете
    как се дрогират
    на златни пясъци

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хайко

    48 3 Отговор
    Изобщо не дишайте без разрешение....
    Умрял съм да ходя при тия пингвини...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лупи

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "ВъпросНаИзбор":

    Така си мислиш...когато парите ти говорят нещата се променят. Тия забрани са нещо традиционно от столетия там и не са новост. Аз съм фен на ЮеСЕй демокрацията, тоест ако ще по джуп за ходи мацата не е проблем. Проблем е, ако някой тръгне да я изнасилва - тогава това добиче подлежи на разстрел! А че не си владее патката си е негов пролбллем...аз като видя витрина с шоксолад да не би да нападам сладкарницата, нищо че умиргам за шоколад? Но доста юрофуундс правят бизнес в Дубай. Повечето небостъргачи са дело на европейски консорциуми в комбина с местни арабски най-вече шейхове и фирми. Парите не спят. Не мисля, че статията е лоша - твърде полезна и хубава е! Не дразни лъва, когато си в джунглата, там той е господар, нищо че имаш пушка! не е прието да дразниш лъва, като си в джунглата! Защото лъва там е господар! Ако не те напада живей си живота с кеф! А и не пречи да не дразниш арабите в техни земи с голота и арлкохол! можеш да си пиеш ако пиеш у вас! Все пак там в арабските страни си е техен живота! Но тук ние имавме право да свобода! Не, че харесвам натряскването. Аз пия по две глътки за тонус и най-вече е лекарство. Повече е вече напиване.... Всяка материя може да те лекува и убие. Зависи от ДОЗАТА. Крайното отрицание на алкохола е глупаво, както и натряскването. ДОЗАТА е лекарство, дозата е и смърт... ОТ ТЕБ зависи ДОЗАТА....

    Коментиран от #16

  • 14 Лупи

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Васичка Атанасова":

    Там им забраняват това и затова при първа възможност пробват. Койн е обича свободата? Забраненият плод е най-сладък! - казват... И действително е така. Ако не бяха забранени отпуските в казармата немаше като нинджи да бегаме посред нощ и да ни стрижат като овце за наказание....ако те хванат. А топачи се намираха... Зашо арабите да правят изключение от нас? И те искат да живуркат, но редица догми и наказания ги ограничават. САЩ обаче са решили проблемите - легализирали са тия неща. Ако обаче утрепеш или изнасили шнякоя те шутират якоооо. Останалите само си играем на демокрация.
  • 15 велислав

    40 5 Отговор
    Демек ние европейците да сме ТОЛЕРАНТНИ с рамадама, бурките, молитвите, имамите, виенето на обед, а като ида там да не се целувам, да не пия бира, да ходя с яка до челото, полата на жената да е до петите, да не пуша, да не снимам. Хелзинския комитет да иде там и да им каже това онова.

    ТОЛЕРАНТНОСТ!!! ПРАВА НА ЧОВЕК!!!
  • 16 Лупи

    2 13 Отговор

    До коментар #13 от "Лупи":

    Само ще добавя, че варенето на алкохол не е с цел пиянство в древността поне не и за нас. Старите хора са варели ракията за лекарство. При операции зъбовадене няколко глътки отпускат нервите и става по-безболезненно за човека. При простуда също помага срещу бацили. В южните острови Папуа Новогвинейските и друти местните хора са варели кава. Това е като японското саке. Абе навред го има - арабите са смесвали хашиш и така са си правили операции да не ги боли. Но използуването на алкохола като цел напиване си е глупост. Даже старите хора са кръстили Казан-Лък на това изкуство - варенето на ракия. Затова че тоталното отрицание на алкохола е незнание. Той е полезен, но в малка доза. Повечето доза води до напиване и вреди. Затова именно всеки да си знае дозата! А тя не е еднаква - например за паднал в ледовитият океан поне 50 грама могат да го спасят. Ако обаче изпие на Екватора тая доза в 50 градуса пек ще се напие и може да пукне. Всичко е в ДОЗАТА. като змийската отрова - тя лекува, тя и убива. Така, че защо да дразните местните със свободия, ако няма причина да е така? Отивате в чужда страна, с някои обичаи. там така го разбират, не е нещо лошио това! не пекат хора, не стрелят, просто не искат пиянство и голотия. Разбираемо е, човек е редно да се съобрази! Като дойдат на екскурзия в САЩ и ЕС те пък трялбва да се съобразяват с нашите обичаи! ето така е редно, без да се прецакваш да уважиш и другия! Ала не всеки го прави...оттам и ядовете в света.... Маорите и
  • 17 ХАСАН

    17 4 Отговор
    Който не му устройва да не отива!?? Аз не отивам например--няма пиячка за какво да ида--и нямам пари
  • 18 Jeb

    19 1 Отговор
    Абе тия няма ли кой да им обясни за толерастията?
  • 19 толераст

    28 4 Отговор
    В туй дубай бих отишал на екскурзия единственно с цел да го унищожа.....
  • 20 Антитолераст

    25 3 Отговор
    Аз в Дубай не знам някога дали ще ида, ама "дубайците" яко ни налазиха и почнаха да си налагат и у нас мурафетите, ...тия природни недоразумения!!! :(
  • 21 Грую

    15 5 Отговор
    По случаенос бях преди 4г. в Дубай...пълно беше с рускини, които харчеха доста денги из моловете и ходеха доста оскъдно и предизвикателно облечени м-у другото....не съм забелязал няой да им е правил забележка!....всичко е бизнес в Дубай - даже на чейндж-бюрата не проверяваха парите дали са истински....давай, сведващия, ако обичате...парите трябва да се въртят....изключително светско и модерно емирство е Дубай, в рамките на ОАЕ....и тамошните емирати са много по-европейци и светски настроени в сравнение с нашите амуджи в Сърница, Пирдоп и т.н дето мюзеините пеят по някоолко пъти на ден, а в Дубай за 5 дни как пък не чух един музеин да запее от някоя джамия!
  • 22 Косачката

    29 4 Отговор
    Умрял някой да им ходи в миризливата пустиня на тия тъпи чаршафи! Ако искаш да си прекараш добре това определено не е мястото! Докато има градове като Амстердам, Маями, Лас Вегас и др. никога няма да стъпя при тия.
  • 23 ЕРО

    24 1 Отговор
    Най добре е изобщо да не се посещават арабските страни, докато аборигените макар и с пари, си остават диваци. А това близките 200 години няма да се промени.
  • 24 Антимедиатор

    4 16 Отговор
    До Грую:
    Амуджата в случая си ти!
    Щото от джуруляка ти вони на чесън и шльоковица!
    Та Грую знае ли ,че в Пирдоп няма амуджи ?!
  • 25 ИВАНОВ

    20 7 Отговор
    В ДУБАИ АКО ИЗКАТ ВСИЧНИ КАДЪНИ И РЕЗЕНЯЦИ С ШАЛВАРИ И ЧЕЛМИ ДА ХОДЯТ. МЕН ТВА СЛАБО МЕ ВЪЛНУВА И КАКЪВ ЧЕП ЩЕ ДЪРЖА ТАМ КАРТО В БГ И ГЪРЦИЯ Е ПО БЛИЗО И ПО ДОБРЕ.
  • 26 44магнум

    17 5 Отговор
    Затова дубай и другата муслимска свинщина да си вземат циганите обратно и да се махат от България!Може и м...лите ,които не се съобразяват с правилата на белите българи!
  • 27 Александър

    5 1 Отговор
    Много са ми „сладурски” коментарите. И в БГ законодателството пише, че е забранена употребата на наркотици и непристойно поведение на публични места, но „яла” виж туристите по морето. Дубай е ИКОНОМИЧЕСКА дестинация! Имаш кинти, всичко ти е позволено.
  • 28 PANDIZA

    22 1 Отговор
    ДУБАЙ! не ме търси, нямам нужда от сбърканите ви правила....и тази жега и пясъчни бури. стига ги че работих в Кипър 4 години, нагледах се на жега,слънце,палми... хора които не ценят истинската природа,истинската свобода и избиват комплекси за величие: да ходят в Дубай! не след дълго петролната хегимония ще се срине.. и тези пустиняци отново на камилите да се шматкат продавайки подправки и разни дрънкулки. не ме интерисуват мисюлманските простутии..... имам си ЕВРОПА,харесвам америка,далечния изток със своята уникална култура и възпитание. диваци си имаме и в къщи,дъбай...взимайте си тази паплач.
  • 29 агент08

    9 0 Отговор
    А дубите могат ли да го издухат!
  • 30 fakt

    4 11 Отговор
    E TAZI tema ne moje da ne vbesi otka4enite tipove v bulgaria..taka purvo za selqni s kolelata a kato gledam tuk vsi4ki deto ste pisali ..:)purvoto koeto nqma nishto losho v tova 4e v durjavat si imat nqkakvi zakoni.religiozni ili prosto durjavni..qsno mi e 4e ste sviknali da si jivete v bulgariq kudeto nqma nikakvi zakoni.za nishto..no ne namesvite hristiqnstvoto kato religiq zashtoto religiqta hristinstvo ima po4ti sushtite zakoni kakto pri miusulmnite..tova 4e vie si nqmate i na predstava ot zakonite i pravilata na hristiqnostvoto..i si mislite 4e pri hristiqnostvoto zakonite s suobrzeni sus zakonite na stranata damek nqma zakoni..zn4i mnogo se burkate..stoeneto goli na plaja e zabraneno ot gledna to4ka na bibliqta..neprili4nite jestove ..sushshto..90 procent ot zabrnite pri miusiulmanite vajat i pri hritiqnite..kato religiq..a tova 4e vie si jiveete po vashi si pravila koito nqmat nishto obshto s nito edna religiq..a samo s tova kakvo vi iznasq na vas si e li4no vash mozu4en problem..i kogato pishete 4e iskte 4almite ne spazvali tradiciite v sasht i evropa..naprotiv spazvat vsi4ko ot do..tova 4e pove4eto hora v evropa i amerika imat tradicii koito sa absuliutno v protivore4ie s hristiqnstvoto..i prosto sa si izmislili svoq si religiq..na bazata kakvo mi iznasq shte si pravq..takava religiq nqma...vie iskate vsi4ki vqrvashti hora po sveta da stanat kato vas ateisti neveernici....vqrvaiki v tova 4e ot vas zavisi vsi4ko..i moje da si pravi

    Коментиран от #32

  • 31 Косматия

    6 4 Отговор
    На сейде де е стъпило изляма се таквиз простотий има!!!!!

    Шъ мъ фанат за Косматиа да одим тами да си арчим паръта!!!!
  • 32 ЯЦЧ

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "fakt":

    преди да хулите нас ганьовците , е добре да започнете да пишете на български , после ни търсете кусурите ! а това , че се възмущаваме на това което се случва е тема на разговор която вие скоро няма да разберете !
  • 33 Дядо Шалварко

    4 0 Отговор
    Че добре, то само дето не са забранили да дишаш като отидеш там...
    Сексът бил забранен ако нямаш брак...ми аз ако си заведа от тук 2 гаджета на почивка с мен в Дубай и ги лющя по цял ден, да няма да дойдат и да ме опандизят за това...хахаха, пълни уроди са тези
    Ще си ги лющя на сред пустинята и хич не ми пука...ще ги ч.кам като добичета и ще ми завиждат даже онея чаршафосаните
  • 34 gost

    6 0 Отговор
    Тогава и нашите закони до уважават, а жените им да не ходят покрити с бурки до пети
  • 35 бацетотко

    5 0 Отговор
    Бе вие луди ли сте - тези правила не означават нищо за бг туристите.Защо ли - ами само погледнете разни профили във фейс-а или по-добре в инстаграм,че уж там е "по-секретно".
    Има снимки с цигари,разголени ,снимани с разни местни хора,има и клипчета как псуват религията им,нецензурни думи и жестове.Има снимки по време на Рамадана - неприлично облечени,ядат и пият в несвяс. Езици задници и т.н - страшни боклуци,че има и "известни"личности - такива статии са абсолютно безсмислени...
  • 36 Дубай фен

    3 0 Отговор
    А ето и как дубайците се забавляват в Дубай ;) като го изгледате тогава ще ми е интересно да разбера дали ще продължите да ги плюете ;) https://www.youtube.com/watch?v=JFCjeWui2ss
  • 37 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Селянина с Колелото":

    Вярно е за градусите. Бях от 24 до 27 юни 1994г. на екскурзия, когато Дубай беше кирпичено село. Изписа се температура 56" , имат такива светещи табла външни, показват час и температура. От двата крана в хотела тече гореща вода, ама като казвам гореща- гореща. Едвам седиш под душа да не се свариш.
  • 38 Лас Вегас

    1 0 Отговор
    А най добре въобще да не ходите там ...изберете си по нормално място за почивка...:)