4 814 5

Каква е ползата от повече секс при жените

Жените, които правят повече секс, имат по-добра памет

Венелина Маринова

Канадски учени изследвали дали сексът може да подобри запаметяването на думи и човешки лица от жените. Изследванията върху това как половият акт между мъж и жена се отразява на мозъка на жената установили, че той помага на жените да помнят абстрактни думи, съобщава independent.co.uk.

Екип на университета Макгил в Канада открили връзка между секса и растежа на нервната тъкан в хипокампуса - областта на мозъка, която контролира емоциите, паметта и нервната система. За целите на изследването екипът направил тест за запаметяване на абстрактни думи и човешки лица сред малка група от 78 хетеросексуални жени на възраст под 30 г. Те също така трябвало да отговорят на въпроси за техния среден успех в училище, както и дали използват контрол на раждаемостта.

Резултатите показали, че жените, които са правили секс най-често са по-способни да запомнят абстрактни думи. Сексът обаче не влияе върху способността за запомняне на лица.

Това води до извода, че сексуалната активност е свързана с функция на паметта и хипокампуса.

Връзката може да се дължи на факта, че сексът е форма на физическо упражнение, или че помага за облекчаване на психични състояния като депресия и стрес, които се отразяват на паметта.

По-нататъшните изследвания трябва да установят дали получаването на оргазъм влияе на паметта.

Изводите следват отделно изследване, което предполага, че жените на средна възраст могат да се наслаждават на секса повече с напредване на възрастта поради придобиването на повече самоувереност и по-добри комуникативни умения.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 02:14  03.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай Този
  Отговор
  2 05:59  03.12.16
  Браво Вени.Страхотни статии,и за секса и за виното.Има връзка между тях.Аз ги харесвам,а ти?
 • 3 13:46  03.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 15:25  03.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 08:47  04.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай