Last news in Fakti

3 Декември, 2016 00:30 5 508 5

Каква е ползата от повече секс при жените

  • секс-
  • жени-
  • памет-
  • влияе

Жените, които правят повече секс, имат по-добра памет

Канадски учени изследвали дали сексът може да подобри запаметяването на думи и човешки лица от жените. Изследванията върху това как половият акт между мъж и жена се отразява на мозъка на жената установили, че той помага на жените да помнят абстрактни думи, съобщава independent.co.uk.

Екип на университета Макгил в Канада открили връзка между секса и растежа на нервната тъкан в хипокампуса - областта на мозъка, която контролира емоциите, паметта и нервната система. За целите на изследването екипът направил тест за запаметяване на абстрактни думи и човешки лица сред малка група от 78 хетеросексуални жени на възраст под 30 г. Те също така трябвало да отговорят на въпроси за техния среден успех в училище, както и дали използват контрол на раждаемостта.

Резултатите показали, че жените, които са правили секс най-често са по-способни да запомнят абстрактни думи. Сексът обаче не влияе върху способността за запомняне на лица.

Това води до извода, че сексуалната активност е свързана с функция на паметта и хипокампуса.

Връзката може да се дължи на факта, че сексът е форма на физическо упражнение, или че помага за облекчаване на психични състояния като депресия и стрес, които се отразяват на паметта.

По-нататъшните изследвания трябва да установят дали получаването на оргазъм влияе на паметта.

Изводите следват отделно изследване, което предполага, че жените на средна възраст могат да се наслаждават на секса повече с напредване на възрастта поради придобиването на повече самоувереност и по-добри комуникативни умения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Този

    1 0 Отговор
    Браво Вени.Страхотни статии,и за секса и за виното.Има връзка между тях.Аз ги харесвам,а ти?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.