3 Декември, 2016 14:38 4 269 0

Всички сме перфектни родители, докато ...

  • деца-
  • родители-
  • обещания-
  • очаквания-
  • смешни

Всички сме перфектни родители… докато не ни се родят деца.

Гледайки назад, няма как да не се посмеем на нещата, които сме очаквали от себе си като бъдещи родители. Посмей с нас на някои от най-налудничавите обещания, които сме си давали, преди да се появят децата, споделени в bremenna.bg.

Имах големи планове за децата си. Ще ги обличам в еднакви дрехи. Ще спят в собствената си стая и то от първия ден. Ще се научат да четат и пишат, преди да са навършили 3 години.

А пък аз ще си живея безгрижно, няма да наддам нито килограм и няма да има и помен от бели коси или бръчици. Ще продължа да бъда душата на компанията. Ще продължа и да пътувам. И ще продължа да правя спонтанни планове. А връзката със съпруга ми ще си остане абсолютно същата. Разбира се!

Е, предишно Аз, какво ще ми кажеш сега? Колко от тези обещания успя да нарушиш?

Моите деца няма да се докоснат до биберон

Залъгалките създават кофти навици, пречат на съня и не са добри за устната хигиена. Но също така предотвратяват майките да не се засилят към вратата в момента, в който половинката им се прибере от работа и да избягат завинаги от ролята си на човешка залъгалка.

Моите деца ще ядат само здравословна храна

Говоря за храна без добавки, без консерванти и оцветители; меню, коeто се приготвя от супер-свежи-био-еко-продукти и, естествено, е напълно различно за всяко хранене. И абсолютно никакви поръчки на готова храна за вкъщи. Никога.

В момента замерям старото си Аз с понички. Покрити с двойна глазура и пълни с крем.

Децата ми няма да спят в моето легло

Ако спите в едно легло с бебето си, в бъдеще може да ви е доста по-трудно да го научите да спи само. Голяма работа. Нищо не може да се сравни с това да гушнете бебенцето си и да съумеете да поспите за повече от 40 минути.

Моето дете няма да прави сцени на публични места

Пълен провал. И то често.

Моето дете никога няма да яде в колата/на дивана/в леглото

Лекетата по седалката в колата, трохите под дивана и опаковките от различни десерти зад таблата на леглото показват съвсем различна действителност.

Ще огранича времето на децата ми пред телевизора до 30 минути на ден

„И в никакъв случай няма да позволя на децата си да използват таблета или телефона ми” – казваше си майката, която сега знае наизуст всеки един филм на Дисни/Пиксар, има над 100 приложения за деца на iPad-а си и около 250 селфита на детско око на телефона си.

Децата ми никога няма да използват насилие, за да разрешат проблемите си

Без удряне, без блъскане, без драскане и със сигурност – без хапане.

О, предишно Аз! Прехапи си езика!

Моите деца ще се държат възпитано. Винаги.

Защото очевидно ще родя децата-чудо.

Няма да викам по децата си

Ха-ха.

Няма да използвам неприлични думи пред децата си

Ха-ха-ха.

Няма да пия алкохол пред децата си

Виното не е алкохол. Вълшебен плод е. И, не, не може да пиеш от маминия вълшебен плод.

Никога няма да допусна децата ми да излязат навън, без да са напълно чисти и прилично облечени

„Сериозно! Толкова ли е трудно да забършеш личицето на детето си и да се увериш, че носи два еднакви чорапа?” – питаше се старото ми Аз.

Почти невъзможно е, разбра ли? Сега броя за успешна сутрин тази, в която поне едно от децата носи бельо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА