3 Декември, 2016 19:00 3 473 0

Премахнете миризмата на домашен любимец от дома си

  • домашен любимец-
  • миризма-
  • премахване-
  • куче-
  • котка

Домашните любимци са истинска ценност. Няма по-хубаво нещо от безусловната любов на животинчето, което те чака да се върнеш от работа, скача, радва се искрено, никога не те съди, а е готово да те обича такъв, какъвто си.
Отглеждането на домашен любимец вкъщи обаче има някои неудобства и едно от тях е лошата миризма. Човек, който влиза в дома, още на прага усеща мириса на животно, колкото и хигиенично да е то. az-jenata.bg съветва как да премахнете миризмата на домашен любимец от дома си:

Купете специално легло за куче/котка
Важно е да изберете легло за домашен любимец, което може да се пере в пералнята. Само така ще можете често да контролирате миризмата в дома си. Важно е да научите домашния любимец да не се качва върху вашите легла и дивана. Така ще намалите драстично натрупването на лоша миризма в дома.

Спално бельо
Ако все пак любимецът ви спи с вас в леглото, е задължително да сменяте чаршафите си 2 пъти седмично. Имайте предвид, че това е важно не само с оглед редуциране на лошата миризма, но и на микробите, пренасяни от животните.

Диванът
Веднъж седмично сваляйте дамаската на дивана, ако това е възможно, и я обезпрашавайте с пароструйка. Ако не разполагате с такава, просто изтупвайте старателно и перете в пералня.
Ако пък дамаската не може да се сваля, посипвайте със сода дивана. Оставяйте я да поеме миризмите за 2-3 часа. След това щателно я оберете с помощта на прахосмукачката.

Килимите
Килимите трябва да се почистват много старателно два пъти в седмицата с прахосмукачка. За тяхното обезмирисяване важи същата процедура със содата за хляб. Тя има свойството да абсорбира и премахва лошата миризма. Избягвайте третирането на килимите с оцет, защото това може да влоши лошата миризма за дълго време. Освен това оцетът е по-агресивен и може да съсипе цветовете и материята на килимите.

Дървени и керамични плотове
За съжаление, дървените и керамичните плотове трябва да се бършат с препарат и топла вода най-малко веднъж на ден, най-добре два пъти. Така ще премахнете най-ефективно натрупаната лоша миризма. Не забравяйте да почиствате и ъгълчетата на плотовете, където се събират мъх и косъмчета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА