30 490 12

Ако не правите секс 3 пъти седмично - проблем!

Най-хубавият секс е с този, с когото ти е хубаво без секс...

Ако не правите секс 3 пъти седмично - проблем!
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Аплодисменти за двойките, които правят секс всеки ден. Ние не сме от тях. Нашите взаимоотношения са друг вид „секс“, споделят в edna.bg.

Нашият секс не е само под завивките – нашият „секс“ е всичко онова, което ни се случва през деня: събуждането с целувка, организацията детето да стигне до детската градина, пазаруването заедно, общото приготвяне на вечерята, гледането на любимия ни сериал заедно, усещането да седнем облегнати един на друг вечерта, вече приспали малката, с чаша вино в ръка – аз, зачела се в една невероятна книга, а той – в таблета, с приложението за технологии, в което може да потъне с часове...

Това е нашият ежедневен „секс“ – а другият, интимният, той ни се случва малко по-рядко, с различна честота.

Но това не е проблем за нас – и за двама ни ежедневният ритъм, който изградихме, е успешен и ни удовлетворява. Сексът не е на заден план, просто не е нещо, което правим изнасилено и на всяка цена; защото другите казвали, че „така трябва“.

Вярно, преди беше доста по-често, но детето, работата, ангажиментите... Обичаме се, чувстваме се добре заедно, когато го правим, е невероятно... Защо ни е да променяме всичко това?

Това ми сподели на чаша червено вино близка приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна – заради всичкия този „секс“, от горните изречения...

Съзнанието ми за 3 секунди вече бе изградило две опозиционни мнения – първото: тя така говори, но щом не правят секс, както е било преди, краят е въпрос на време; второто: уау, колко добре казано – дай Боже всекиму да достигне такава зрялост и да си признае, че теорията на секса е твърде преекспонирана днес. А за практиката – никога няма как да знаем...

Всъщност от години битуват следните схващания: ако си в дълга връзка и не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е проблем; ако си семеен, имаш деца и не правиш секс поне 3 пъти седмично с партньора си, това е проблем; ако през тази седмица просто не ти се прави толкова секс, колкото ти се е правело предишната и колкото ще ти се прави следващата, но все пак не правиш секс поне 3 пъти седмично, това е огромен проблем!

Проблеми, проблеми, проблеми... А истината не е ли, че сексът трябва да се случва, когато и двамата имате желание за него? Дори и тази седмица да е било два пъти, следващата да е 5, по-следващата - един?

Замисляли ли сте се колко пъти сте правили секс не от желание, а защото последните дни не сте? И колко пъти сте имали толкова неконтролируемо желание за секс, но точно тогава не е имало възможност да се случи?

И необходимо ли ни е наистина да имаме всеотдайна, чувствена, продължителна връзка, в която всичко да зависи от секса... От секса, секса и нищо друго освен секса!

А сега помислете колко хубави моменти сте имали с човека, с когото правите секс, но те не са били интимни по физическия начин, а по другия...

Не е ли наистина така: най-хубавият секс винаги е бил с този, с когото ти е хубаво без секс.

И само миговете без секс могат истински да докажат това...Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 03:57  04.12.16
  Вени само секс ли е в главата ти браво кефиш ме
 • Корнезов
  Отговор
  2 08:07  04.12.16
  Добре де нали е грехота да се прекалява със секса, тоест ако само затова мислиш не се получават другите работи или не е така
 • Отговор
  3 08:13  04.12.16
  Вени стига с този секс бе, напиши нещо за ТКЗС и АПК.
 • 4 08:33  04.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор

 • 5 08:55  04.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Morgoth
  Отговор
  6 09:29  04.12.16
  Няма "друг вид" секс. Пазаруването, детската градина и телевизията не са секс. И да - липсата му е проблем, освен в единични случаи, когато и двамата партньори не изпитват нужда. Каквото тя не му дава той ще си го набави от друго място. Разбира се това не е задължителен край на връзката. Ако се обичат достатъчно и тя няма проблем, че той хойка могат да постигнат разбирателство, макар и по нестандартен начин.
 • 7 09:52  04.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бббббб
  Отговор
  8 09:57  04.12.16
  Вениии,ако си с по-малко от 3 пъти ,мога да помогна.Твоето здраве е на първо място за мен.
 • Отговор
  9 11:33  04.12.16
  И аз мога да помогна Вени, мога да го правя всеки ден, нищо че съм на 39г. .....
 • Танас
  Отговор
  10 18:03  04.12.16
  Тишината в спалнята води до секс...ама с друг)))))))
 • разочарован
  Отговор
  11 08:23  05.12.16
  Каквото и да казвате, ама Венито открадна тематиката на Роската и направи кавър-версия.
 • анчо
  Отговор
  12 23:53  05.12.16
  Абе здрав кръст - здраво семейство!

Напиши коментар:


Публикувай