Last news in Fakti

5 Декември, 2016 19:51, обновена 5 Декември, 2016 20:01 2 478 1

Гъби помагат за лечение на раково болни

  • рак-
  • гъби-
  • депресия
Хората, страдащи от рак, могат да се възползват от вземането на вещество, наречено псилоцибин, което често се среща в халюциногенните гъби. Две проучвания сочат, че само една доза от лекарството може да доведе до трайно намаляване на клиничната депресия, тревожност и др. в размер до 80 на 100 от пациентите, изправени да се борят с рака до края на живота си.
Диагнозата може да бъде и психологическо предизвикателство.
Роланд Грифис, един от ръководителите на изследването съобщава, че всичките 51 негови пациенти, диагностицирани с карцином, били диагностицирани с депресия или тревожност. След като получили доза псилоцибин, те започнали да изпитват подобрение в настроението си. Резултатите плавно довели до спирането на антидепресанти и перспектива за подобряване на психическата активност на пациентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Е то нали е същото и с марихуаната - хората я ползват за лечение на рак в белите държави а тук ги затварят ако искат да направят същото