1 241 1

Повече сън, за да сте успяваща жена

Венелина Маринова

Успехът на жената минава през съня, а любовта...й отключва всички врати.

Не са много книгите, през последните години, пожънали успех. За щастие, има автори като Ариана Хъфингтън, чиято творба, озаглавена "The sleep revolution", се позиционира върху множество нощни шкафчета. "Да променим живота си, нощ след нощ" - това е подзаглавието на съвременния бестселър, изтъкващ връзката между успеха и съня, пише woman.hotnews.bg.

"Ако тръгнете да търсите в интернет "защо съм...", първият резултат, който излиза е "...изморен," споделя Ариана. "Мобилните устройства не са единствените рискови фактори, водещи до неспокоен сън. Психиката играе основна роля в натрупването на "нервна" преумора. Тя води до т.нар. "професионално изтощение" и "нервен срив," допълва тя.

В книгата Ариана дава съвети, вдъхновени от научната фантастика и личния й опит. Според нея, за да избегнем грозящата ни заплаха е редно да:

...откажем алкохола. Колкото и да ни е приятно да излизаме с колегите след работа, вечерният прием на алкохол успива, но сънят е неспокоен. Следователно НЕздравословен.

...дишаме правилно, използвайки етерични масла. За предпочитане е лавандулата. Известна със своите успокояващи свойства, тя помага и при заспиване.

И не на последно място - да спим голи. Авторката основава своята теория на научни аргументи, сочещи, че 57% от американците са по-щастливи, когато спят голи. От друга страна, според психолозите, голотата допринася за отделянето на окситоцин (или още наричан "хормон на любовта") в тялото - особено, когато спим до своя интимен партньор. А сексолозите твърдят, че няма нищо по-добро от оргазма за здрав сън.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 07:21  08.12.16
    Ах,Вени.И със съня ли имаш проблеми?Готов съм да ти помогна със с..с за здрав сън.

Напиши коментар:


Публикувай