Това е едно класическо шведско ястие, което за пръв път е сервирано през далечната 1850 г. в хотел "Вит" в гр. Калмар и е наречено на своята авторка Анна Мария Линдстрьом. Между другото това рядко се случва. Обикновено ястията носят имената на известните личности, които са ги похапвали, а не на тези, които са ги измислили. Ето и рецептата за това лесно и ефектно ястие, която предлага сп. "Меню":
Необходими продукти за 4 порции 450 г фино скълцано или мляно телешко месо 4 жълтъка 4 с. л. сметана 1 малък сварен картоф, нарязан на малки кубчета 3 с. л. мариновано или сварено червено цвекло, нарязано на фини кубчета 2 с. л. настърган лук 1 с. л. каперси, или нарязани кисели краставички бял пипер на вкус 4 с. л. масло за пържене За гарниране: пържени картофи 4 яйца на очи Начин на приготвянеСмесват се месото с жълтъците, картофите, каперсите, цвеклото и лукът. Прибавя се сметаната.
Оформят се 4 хубави големи кюфтета - бургери. Пържат се от двете страни, докато почервенеят. Не бива да се препържват. Вътре трябва да останат леко розови.
Сервират се с пържени картофи, препечени филийки и яйца.
Коментари