1 744 1

10 странни коледни традиции по света

Някои от тях могат да са наистина забавни

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

С идването на Коледа идва времето на традициите. Със сигурност, докато стоите пред коледната елха, сте се чудили какви ли са традициите на хората от други страни.

Някои от тях са доста близки до нашите, а други определено могат да ни звучат странно. Странни са, но и забавни. За това и Fox News ни представя 10-те най-странни коледни традиции в света.

В деня на Коледа в Норвегия крият всички метли. Вярва се, че те трябва да са скрити, за да не бъдат откраднати от вещици или зли духове.

В Япония не празнуват Коледа. Там обаче имат нещо като традиция на 25-ти декември да се хранят в KFC. Това започва през 1974 г., когато веригата за хранене прави рекламна кампания, с цел да привлече чужденци в ресторантите си.

В Германия крият кисела краставичка в елхата. Тя се търси от децата. Което от тях я намери, тя остава за него.

Отново в Германия, децата остават обувките си навън. На сутринта, ако те са били послушни, те са пълни с лакомства. Ако са били палави, в тях има само клонки.

В Италия децата не чакат Дядо Коледа на 25-ти декември. Те очакват подаръци от добрата вещина Бефана на 6-ти януари.

В Канада вие можете да изпратите писмо до Дядо Коледа и да получите отговор. Канадската пощенска служба събира писмата и изпраща обратни отговори на децата.

Във Великобритания оставят чорапчета над камината, за да получат бонбони на сутринта. Ако са били палави обаче, те получават въглени.

В Украйна избягват да украсяват елхите с гирлянди, а вместо това ги покриват с модели на паяжини, покрити с декоративни паяци.

В Чехия на 25-ти декември неомъжените девойки хвърлят обувка през гърба си към входната врата на дома си. Ако обувката докосне вратата, то те ще се омъжат през новата година.

В Естония семействата обичат да стоят заедно. За това и те отиват заедно на сауна.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Zax
    Отговор
    1 13:49  23.12.16
    "В Украйна избягват да украсяват елхите с гирлянди, а вместо това ги покриват с модели на паяжини, покрити с декоративни паяци." В тамошния Факти,уа сигурно пише че това се прави в България.

Напиши коментар:


Публикувай