2 329 1

Хит сред домакините - рецепта за най-вкусния терин

Венелина Маринова

Подгответе се за гостите си от предния ден и ги изненадайте с най-вкусния терин с чушки и пилешки дробчета, направен по тази рецепта, която прелага blitz.bg. Ако нямате свежи чушки под ръка, бихте могли да ползвате и печени.

И с двата вида вкусът е неповторим!

4 червени чушки

3 с. л.

1 морков

3 дребни глави кромид

3 скилидки чесън

600 г пилешки дробчета

2 яйца

1 щипка сол

1 щипка млян черен пипер

2-3 с. л. майонеза

1. Измийте чушките, разрежете ги на 4 части, почистете ги от семките, напръскайте ги със зехтин и ги запечете до омекване във фурната.

Сложете ги в найлонов плик и след 10 минути ги обелете. Пропуснете тази стъпка, ако ползвате печени.

2. Нарежете моркова на тънки ивици, а кромида и чесъна – на ситно. В загретия зехтин запържете моркова и кромида за около 5 минути. Прибавете чесъна и пържете още 2 минути. Сложете зеленчуците в купа.

3. В същата мазнина запържете за 5 минути наситнените пилешки дробчета. Разбъркайте ги със зеленчуците в купата.

4. Сварете яйцата твърдо, обелете ги и ги натрошете с вилица или ги нарежете на едро. Прибавете ги при дробчетата и зеленчуците и поръсете със сол и пипер.

5. Застелете кръгла купа с фолио така, че краищата му да висят навън. Сложете част от чушките с острия край към центъра на купата.

6. Подправете пълнежа с дробчетата с майонезата и сипете върху чушките, като внимателно притиснете сместа към стените и дъното на купата. Покрийте с останалите чушки. Загънете краищата на фолиото навътре така,че да покрие пълнежа, сложете тежест отгоре и приберете терина в хладилника за 1 нощ.

7. На следващия ден отвийте фолиото, отцедете отделения сок и обърнете терина в подходящо блюдо.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 17:44  16.12.16
    А какво е това терин? Най българската гозба ли?

Напиши коментар:


Публикувай