18 Декември, 2016 14:00 2 410 0

5 ползи от плуването за децата

  • плуване-
  • деца-
  • здраве-
  • ползи-
  • бански

Плуването и забавните игри във вода определено са нещо, което се харесва на много малки деца.

Интересът им към приятното усещане на тялото в басейна и многобройните възможности за занимания са само част от предимствата, пише tialoto.bg.

Другата страна на водните спортове и плуването идват с ползи, които не просто, че не трябва да бъдат пренебрегнати, ами е наложително да им обърнем малко по-специално внимание.

Представяме ви 5 ползи от плуването за децата.

1. Здраве

Плуването, като упражнение, включва сърдечносъдовата дейност и подобрява състоянието на белите дробове. С продължителното занимание в басейн се развиват гъвкавостта, балансът и се избягват здравословни проблеми, свързани както с детското затлъстяване, така и с диабета.

2. Безопасност

Ако запишете детето си на плуване, вие повишавате неговата безопасност във вода. По този начин развивате в него изключително важния инстинкт за самосъхранение. Американската академия по педиатрия съветва родителите да учат своите деца да плуват и да не ги изпускат от надзор.

3. Дисциплина

Децата, които наистина харесват плуването, е възможно да се включат във водни спортове и дори да станат част от отбор. Този тип състезания ги учат на дисциплина и развиват тяхната психика.

4. Психично здраве

Времето, прекарано във водата, е с положително отражение върху психическото здраве на децата. Плуването може да подобри настроението и да намали тревожността. Семейства, които плуват заедно със своите деца, са много сплотени.

5. Спорт за цял живот

Ако детето ви се научи да плува на ранна възраст, неговите умения ще се развият във времето и е вероятно цял живот да се придържа към спорта. Качеството и продължителността на живота значително се повишават. Научете децата си да плуват от малки и подобрете живота им.

Имайте предвид, че за да можете да извлечете всички ползи от плуването, трябва да се подготвите за правилното практикуване на спорта. За целта, преди да заведете детето на басейна, уверете се, че имате всички задължителни компоненти от екипировката. Те са бански костюм (добре е да бъде цял), шапка за плуване, очила за плуване, джапанки и хавлия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА