Last news in Fakti

21 Декември, 2016 19:00 17 992 0

Мокрите кърпички са вредни

  • почистване-
  • грим-
  • лице-
  • кърпички-
  • вредни

Колкото и да обичате чувството да сте без грим, понякога неговото премахване отнема твърде много време и усилия. Знаем, че в такива моменти протягате ръка към кърпичките за почистване на грим, но според експерти, това не е начинът, пише beu.bg.

Бюти гуруто Сам Маршал обяснява защо тези така удобни кърпички са вредни за вас.

1. Те не почистват наистина кожата ви.

Въпреки, че може да изглежда, че сте премахнали доста от грима, всъщност има много остатъци. Дори и да използвате няколко кърпички, кожата ви никога няма да е наистина чиста.

2. Остатъкът, който оставят върху кожата, може да предотврати проникването на други продукти за грижа за кожата.

Забелязали ли сте, че кожата ви лъщи след като сте използвали кърпичка? Не трябва да сте учен, за да разберете, че всичките кремове и балсами няма да могат да проникнат в кожата ви вследствие на това.

3. Много от съдържащите продукти са некачествени и могат да предизвикат алергии.

Слагате само най-доброто върху кожата си, нали? Защо тогава използвате по-евтини продукти, за да свалите скъпите от лицето си?

4. Те не влияят добре на чувствителните зони около очите

„Използвам ги само, за да сваля грима от очите си“ – НЕ! СПРЕТЕ! Търкането, за да свалите очната линия от миналата нощ, не се отразява добре на очите ви, а дори продължителното ползване може да предизвика бръчки. Използвайте кокосово масло – то е по-добрата евтина алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА