16 732 0

Мокрите кърпички са вредни

Венелина Маринова

Колкото и да обичате чувството да сте без грим, понякога неговото премахване отнема твърде много време и усилия. Знаем, че в такива моменти протягате ръка към кърпичките за почистване на грим, но според експерти, това не е начинът, пише beu.bg.

Бюти гуруто Сам Маршал обяснява защо тези така удобни кърпички са вредни за вас.

1. Те не почистват наистина кожата ви.

Въпреки, че може да изглежда, че сте премахнали доста от грима, всъщност има много остатъци. Дори и да използвате няколко кърпички, кожата ви никога няма да е наистина чиста.

2. Остатъкът, който оставят върху кожата, може да предотврати проникването на други продукти за грижа за кожата.

Забелязали ли сте, че кожата ви лъщи след като сте използвали кърпичка? Не трябва да сте учен, за да разберете, че всичките кремове и балсами няма да могат да проникнат в кожата ви вследствие на това.

3. Много от съдържащите продукти са некачествени и могат да предизвикат алергии.

Слагате само най-доброто върху кожата си, нали? Защо тогава използвате по-евтини продукти, за да свалите скъпите от лицето си?

4. Те не влияят добре на чувствителните зони около очите

„Използвам ги само, за да сваля грима от очите си“ – НЕ! СПРЕТЕ! Търкането, за да свалите очната линия от миналата нощ, не се отразява добре на очите ви, а дори продължителното ползване може да предизвика бръчки. Използвайте кокосово масло – то е по-добрата евтина алтернатива.Напиши коментар:


Публикувай