Last news in Fakti

24 Декември, 2016 09:20 4 115 0

Лесна рошава баница

  • баница-
  • рецепта-
  • рошава-
  • 3 кори

В навечерието на Коледната трапеза задължително трябва да присъства баница. По стара българска традиция се приготвя баница с късмети. Предлагаме една изключително лесна и бърза за приготвяне баница с три кори. Позната е още като „рошава баница“. Тя е не по-малко вкусна от традиционната, обещава blitz.bg:

Необходими продукти:
3 дебели кори от пакет с грамаж 500 гр.
50-100 гр. сирене
50 гр. краве масло (може да го замените с друг вид мазнина)
3 яйца
250-300 мл. газирана вода
щипка сол.

Ето така трябва да изглежда баницата с три кори, преди я сложите във фурната. Позната е още като рошава баница.

Приготвяне:
Навийте на руло трите кори и го нарежете на ленти с ширина не повече от 1 см. Хванете с ръка нарязаните ленти и ги пуснете от височина половин метър върху купа, за да се развият.

Вземете една тавичка с диаметър около 30 сантиметра и я намажете със студено краве масло. Пуснете в нея част от лентичките, като се старете те да покрият дъното и да няма празни места. Върху тя сложете малко натрошено сирене – равномерно; малко разтопено масло или 1/2 с.л. олио. Повтаряте същата процедура отново и така, докато лентичките свършат. Разбийте яйцата до получаването на еднородна смес. Добавете към тях щипка сол и газираната вода. Леко разбърквате и равномерно поливате вашата рошава баница от три кори.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 30 минути или до получаването на златист загар. Готовата опечена баница с три кори покривате с кърпа и оставяте да почине 10-15 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА