Last news in Fakti

24 Декември, 2016 00:15 1 710 0

Любимите коледни десерти

  • десерти-
  • коледа-
  • любими-
  • курабийки-
  • щолен-
  • пай-
  • трапеза
Любимите коледни десерти - 1
Снимка: Wikipedia

Коледа е това време през годината, в което домът ухае на вкусни празнични ястия. Семейството очаква празника, приготвянето на трапезата и с нетърпение да опита от вкусните гозби и десерти. Всеки има свой коледен фаворит сред десертите, които иска да опита. И най-хубавото е, че съзнателно можем да си позволим да похапнем в големи количества, въпреки многото калории, които се очаква да приемем през тези дни. Foodpanda подбра любимите коледни десерти, на които всяко семейство се радва.

1. Коледни курабийки - това е най-любимият десерт сред всички деца, не само защото курабийките са много вкусни и ухае цялата къща, но и защото малките активно се включват в приготвянето им.

2. Щолен - това е немски коледен сладкиш, който от скоро е много популярен и в България. Приготвя се само по това време на година и е много очакван от всички, които обичат вкуса му.

3. Пай - традиционен английски десерт, който често присъства на коледната трапеза и в други страни. В България най-често се приготвя с ябълки или компот от кайсии.

4. Печена тиква - тиква с канела, мед и орехи е традиционен десерт, който се поднася на Коледа в почти всяко семейство. Тиквата е много полезна, здравословна и подходяща за тези, които внимават с калориите.

5. Тиквеник - баница с тиква е другият десерт, който традицията повелява да приготвяме и поднасяме на коледната трапезата. Може да бъде сервирана с кисело мляко или компот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА