804 0

Любимите коледни десерти

Любимите коледни десерти
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Коледа е това време през годината, в което домът ухае на вкусни празнични ястия. Семейството очаква празника, приготвянето на трапезата и с нетърпение да опита от вкусните гозби и десерти. Всеки има свой коледен фаворит сред десертите, които иска да опита. И най-хубавото е, че съзнателно можем да си позволим да похапнем в големи количества, въпреки многото калории, които се очаква да приемем през тези дни. Foodpanda подбра любимите коледни десерти, на които всяко семейство се радва.

1. Коледни курабийки - това е най-любимият десерт сред всички деца, не само защото курабийките са много вкусни и ухае цялата къща, но и защото малките активно се включват в приготвянето им.

2. Щолен - това е немски коледен сладкиш, който от скоро е много популярен и в България. Приготвя се само по това време на година и е много очакван от всички, които обичат вкуса му.

3. Пай - традиционен английски десерт, който често присъства на коледната трапеза и в други страни. В България най-често се приготвя с ябълки или компот от кайсии.

4. Печена тиква - тиква с канела, мед и орехи е традиционен десерт, който се поднася на Коледа в почти всяко семейство. Тиквата е много полезна, здравословна и подходяща за тези, които внимават с калориите.

5. Тиквеник - баница с тиква е другият десерт, който традицията повелява да приготвяме и поднасяме на коледната трапезата. Може да бъде сервирана с кисело мляко или компот.Напиши коментар:


Публикувай