984 0

67-годишна гъркиня стана най-възрастната сурогатна майка в света

Жената решила да помогне на дъщеря си, която не можела да зачене

67-годишна гъркиня стана най-възрастната сурогатна майка в света
Милена Трачева

Една гръцка баба стана най-възрастната сурогатна майка в света, след като роди вместо дъщеря си, която не можела да забременее, пише британското издание Daily Mail.

67-годишната Анастасия Онто е родила своята внучка с оперативна намеса (цезарово сечение). Момиченцето се е появило на бял свят шест седмици преждевременно, като в деня на раждането си е тежала 1,2 кг.

Онто предложила да помогне на своята дъщеря, след като лекарите заявили, че младата жена е безплодна. Тя имала седем неуспешни опита да зачене дете.

43-годишната Константин признава, че в началото, когато чула предложението на своята майка, решила, че жената е полудяла. Но се оказало, че не е така и майка ѝ е напълно сериозна.

Доктор Константинос Пантос, който е следял бременността, заяви пред медиите, че пациентката е истинска героиня.

"Аз все повече започвам да се чувствам като баба, а не като майка", каза Анастасия.

Подвигът на Онто, породен от безкористна майчина любов, я превърна в най-възрастната сурогатна майка на планетата. Нейното име ще влезе в книгата на рекордите на Гинес, където досега рекордът в тази категория държеше Мария дел Кармен Лара Бусада, която е била на 66 години и 358 дни в момента на раждането. Тя роди близнаци през декември 2006 година, но почина от рак през 2009 г.

Гърция

Напиши коментар:


Публикувай