28 Декември, 2016 01:28 1 706 0

67-годишна гъркиня стана най-възрастната сурогатна майка в света

  • майка-
  • сурогатна майка-
  • гърция-
  • най-възрастната-
  • рекорд на гинес-
  • роди

Жената решила да помогне на дъщеря си, която не можела да зачене

67-годишна гъркиня стана най-възрастната сурогатна майка в света - 1

Една гръцка баба стана най-възрастната сурогатна майка в света, след като роди вместо дъщеря си, която не можела да забременее, пише британското издание Daily Mail.

67-годишната Анастасия Онто е родила своята внучка с оперативна намеса (цезарово сечение). Момиченцето се е появило на бял свят шест седмици преждевременно, като в деня на раждането си е тежала 1,2 кг.

Онто предложила да помогне на своята дъщеря, след като лекарите заявили, че младата жена е безплодна. Тя имала седем неуспешни опита да зачене дете.

43-годишната Константин признава, че в началото, когато чула предложението на своята майка, решила, че жената е полудяла. Но се оказало, че не е така и майка ѝ е напълно сериозна.

Доктор Константинос Пантос, който е следял бременността, заяви пред медиите, че пациентката е истинска героиня.

"Аз все повече започвам да се чувствам като баба, а не като майка", каза Анастасия.

Подвигът на Онто, породен от безкористна майчина любов, я превърна в най-възрастната сурогатна майка на планетата. Нейното име ще влезе в книгата на рекордите на Гинес, където досега рекордът в тази категория държеше Мария дел Кармен Лара Бусада, която е била на 66 години и 358 дни в момента на раждането. Тя роди близнаци през декември 2006 година, но почина от рак през 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА