28 Декември, 2016 20:33 1 203 0

Москов временно отмени търга за лекарства за 145 болници

  • петър москов-
  • лекарства-
  • търг

Стойността на поръчката е един милиард и 33 милиона лева

Здравният министър в оставка Петър Москов временно отмени търга за лекарства за 145 болници. Стойността на поръчката е един милиард и 33 милиона лева.

Той уведоми с писмо участващите в поръчката фирми и болници. Причина за отмяната е, че в последния възможен срок за обжалване - 27 декември, е внесена жалба в КЗК за спиране на търга от една от големите компании за търговия на едро с лекарства, предаде БНТ.

Няма да има таван върху доплащането за лекарства от страна на пациента. Това реши правителството. Наредбата, която щеше да влезе в сила от 2017 година, трябваше да въведе доплащане на лекарствата от страна на пациентите на не повече от 60 процента от най-ниската цена в групата лекарства.

Анализът на правителството, обаче, показа че тази мярка ще доведе до отлив на лекарства от пазара, тъй като много от съществуващите медикаменти няма да могат да отговорят на тези изисквания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА