Last news in Fakti

1 Януари, 2017 10:24 3 906 0

Как да използваме пълноценно свободното си време

  • свободно време-
  • ted-
  • лаура вандеркам-
  • тайм мениджмънт
Има 168 часа в седмицата. Как да намерим време за това, което е най-важно? Експертът по тайм-мениджмънт Лаура Вандеркам изследва как заетите хора прекарват живота си, и открива, че много от нас драстично надценяват ежеседмичните си задължения и задачи, а подценяват личното си свободно време. Тя предлага няколко практически стратегии, за да помогне в намирането на повече време за важните неща, за да можем да "изградим живота, които искаме във времето, с което разполагаме." Лаура Вандеркам разбива мита, че на работещите хора никога не им стига времето, за да водят щастлив, балансиран и продуктивен живот. Между кариерата и децата, много жени смятат, че са твърде заети да се захванат с още нещо. За да изпита истинността на това чувство, Лаура Вандеркам започва да записва какво прави във всеки от 168-те часа на седмицата. И стига до изненадваща констатация: ние със задна дата надценяваме количеството време, прекарано в тревоги по служебните си задачи, докато подценяваме времето за почивка. В най-новата си книга "I know How She Does It," (Аз знам как го прави тя) Вандеркам анализира начините, по които работещи жени успешно балансират между свободното време и работата и как да се възползваме от техния опит.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на английски език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА