1 267 1

Полезните свойства на шампанското

Венелина Маринова

За какво се сещате, когато чуете думата "шампанско"? Точно така - за празници, радост, Нова година, блясък и партита.

Свикнали сме да свързваме шампанското с лукса и да приемаме, че това удоволствие ни се случва рядко. Освен това пенливата напитка се появява най-вече по купони и тържествени поводи.

Истината е, че шампанското крие в себе си много неподозирани свойства и дори е полезно. Днес ще ви представим няколко причини да си отворите бутилка с шампанско още сега и да се поглезите.

Едва ли има по-хубаво съчетание на приятното с полезното, пише edna.bg!

Подобрява паметта

Доказано преди няколко години от учени от Университета в Рединг. След експерименти с плъхове става ясно, че съставките в два вида червено грозде, използвани за шампанското, помагат за по-добра памет и ориентация в пространството, при количество три чаши на седмица.

Добре е за сърцето

Също колкото и червеното вино. Антиоксидантите помагат за намаляване на кръвното налягане и сърдечните проблеми.

Напивате се по-бързо

Не че това е много хубаво, но по време на коктейли и други специални събития настроението се приповдига изключително бързо. И най-важното – щом се напивате бързо, изтрезнявате бързо – много по-скоро, отколкото при употреба на друг алкохол.

Прави кожата по-красива

Ако изливате шампанско върху лицето си като шампион от Формула 1, ще си направите чудесна, макар и скъпа детоксикираща терапия. Антиоксидантите и винената киселина подобряват дори тона на кожата. Подходящо е за хора с мазна кожа заради антибактериалния си ефект.

Съдържа по-малко калории от виното

Ако не го пиете с литри, шампанското е диетична алтернатива и на бирата.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Радичка
    Отговор
    1 21:58  01.01.17
    Сега разбирам откъде ми е добрата памет и хубавата кожа.

Напиши коментар:


Публикувай