Last news in Fakti

30 Декември, 2016 12:59 1 914 0

Грипна епидемия в Габрово, Дряново и Трявна

  • грип

Дните 5 и 6 януари са обявени за неучебни

В три от четирите градове на Габровска област от днес е обявена грипна епидемия. Причината е нарасналата заболяемост през последната седмица - 333 заболели на 10 хиляди души. Това съобщиха от Оперативния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Най-много заболели има сред децата до 4-годишна възраст, възрастовите групи от 5 до 14 години и от 15 до 29 години също сред засегнатите от остри респираторни инфекции. В община Севлиево засега грипна епидемия не е обявена, тъй като заболяемостта там е около 103 на 10 хиляди души.

От днес в Габровска област, с изключение на Севлиево, се преустановява работата на детските и женските консултации, спират се плановите операции и свижданията в болниците.

Дните 5 и 6 януари са обявени за неучебни в Габрово, Дряново и Трявна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА