1 644 1

Диетичен ябълков щрудел

Венелина Маринова

Тази рецепта за ябълков щрудел се различава от традиционните рецепти по това, че тук няма кори за баница или хрупкаво тесто. Тази интерпретация е доста по-олекотена откъм калории, тъй като съдържа съвсем малко брашно, а за текстурата на щрудела използва основно овесени ядки и сушени плодове, пише iwoman.bg.

Необходими продукти:

2-3 малки сладки ябълки

3 яйца

шепа ядки по избор

1 ч.ч. овесени ядки

2-3 шепи стафиди

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

2 сл. смляно ленено семе

1/3 ч.ч. пълнозърнесто брашно

1/3 ч.ч. мед

1/3 или 50 гр кафява захар (може да я пропуснете и да увеличите малко количеството на меда)

Начин на приготвяне:

Отстранете семената от ябълките и ги нарежете на дребни кубчета.

Разбъркайте содата в киселото мляко.

Разбъркайте всички продукти заедно много добре и ги изсипете в застлана с хартия за печене тавичка.

Печете щрудела в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-40 минути (в зависимост от силата на фурната) или докато забита в центъра на щрудела клечка за зъби излиза чиста.

Охладете напълно щрудела преди да го нарежете.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 11:32  02.01.17
    Като гледам резултата по-добре да си изям ябълките директно, тъкмо и калориите ще са още по-малко.

Напиши коментар:


Публикувай